Siirry sisältöön

Logistiikan perustutkinto, linja-autonkuljettaja (työvoimakoulutus)

Tule opiskelemaan linja-autonkuljettajaksi Huittisissa!

Koulutuksen tavoitteena on antaa Sinulle sellaiset valmiudet, että suoriudut itsenäisesti tavallisimmista linja-autonkuljettajan tehtävistä ja työllistyt kuljetusalalle. Osaat toimia työtehtävässä huolellisesti, vastuullisesti, taloudellisesti ja ympäristöystävällisesti. Hallitset kuljettajalta vaadittavat asiakaspalvelua, markkinointia, rahastusta, rahti- ja matkatavaran kuljetusta sekä ajoneuvon käyttöä, toimintaa, rakennetta, huoltoa ja korjausta koskevat tiedot ja taidot.

LISÄTIEDOT
Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille, 21-vuotta täyttäneille hakijoille. Sinulla on oltava vähintään B-luokan ajo-oikeus ja ajokortti.

Koulutuksessa suoritetaan logistiikan perustutkinto/kuljetuspalvelujen osaamisala. OSATUTKINTO muodostuu perustutkinnon pakollisista osista sekä yhdestä seuraavista työvoimapoliittisesti tarpeen mukaisista tutkinnon osista:
- kaukoliikenteen kuljettajan tehtävät
- tilausajoliikenteen kuljettajan tehtävät
- palveluliikenteen kuljettajan tehtävät.
Työssäoppiminen 11 vk.

Terveydentilasi tulee olla sellainen, ettei se ole esteenä alan opiskelulle ja ammatissa toimimiselle. Opiskelijavalinnassa noudatetaan Sora lainsäädäntöä (soveltumattomuuden ratkaisuja).

HUOM! Toimita AJOKORTTIOTE 31.5.2022 mennessä paivi.koskinen@te-toimisto.fi tai Satakunnan TE-toimisto, Harjavallankatu 6, 29200 HARJAVALTA.
Ajokorttiotteen saat tulostettua maksutta TRAFICOMIN SÄHKÖISESTÄ ASIOINTI-PALVELUSTA https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme.

Tee hakemus (TE-palvelut.fi/haussa oleva työvoimakoulutus) ilmoituksen alaosassa olevalla Hae tähän koulutukseen -painikkeella. Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun. Täytä siis hakemus huolellisesti ja kerro omin sanoin miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miten tämä edistää työllistymistäsi.

Koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta:
Sataedu, Kalevi Suominen, puh. 040 199 4826, kalevi.suominen@sataedu.fi
Koulutukseen hakemisesta:
TE-toimisto, Päivi Koskinen, puh 0295 045078, paivi.koskinen@te-toimisto.fi

Koulutuksen aikaisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9.00-16.15
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)

OPPILASVALINTA:
haku päättyy 27.5.2022 (perjantai)
esivalinta 1.6.2022
haastattelut 15. tai 16.6.2022.

TE-palvelut.fi -sivuilla Oma asiointi -palvelussa kohdassa Kaikki asiointi - työvoimakoulutus näet tiedot mahdollisesta haastatteluajastasi esivalintaa seuraavana arkipäivänä ja valinnastasi viimeistään 17.6.2022. TE-toimisto ilmoittaa valinnasta myös kirjallisesti ja kouluttaja ilmoittaa koulutuksen alkamisajan ja paikan. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huolehdi, että olet päivittänyt työllistymissuunnitelmasi, jotta varmistat mahdollisen korotetun ansiopäivärahan, peruspäivärahan tai työmarkkinatuen koulutuksen ajalta.

Alkamisajankohta: 8.8.2022
Paikkakunta: Huittinen
Huomioitavaa: Tutustu SORA-lakiin
Hakuaika on päättynyt