Siirry sisältöön

Logistiikan perustutkinto, linja-autonkuljettaja (työvoimakoulutus)

Tule opiskelemaan linja-autonkuljettajaksi Huittisissa!

Koulutuksen tavoitteena on antaa Sinulle sellaiset valmiudet, että suoriudut itsenäisesti tavallisimmista linja-autonkuljettajan tehtävistä ja työllistyt kuljetusalalle. Osaat toimia työtehtävässä huolellisesti, vastuullisesti, taloudellisesti ja ympäristöystävällisesti. Hallitset kuljettajalta vaadittavat asiakaspalvelua, markkinointia, rahastusta, rahti- ja matkatavaran kuljetusta sekä ajoneuvon käyttöä, toimintaa, rakennetta, huoltoa ja korjausta koskevat tiedot ja taidot.

Ajokortin hankintaan liittyvät kortit, luvat tai muut viranomaismaksut (passikuvat, ajokorttihakemus poliisille, lääkärintodistus ja tutkintomaksut), maksat itse.

LISÄTIEDOT
Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille, 21-vuotta täyttäneille hakijoille. Sinulla on oltava vähintään B-luokan suomalainen ajo-oikeus ja ajokortti.

Koulutuksessa suoritat osatutkinnon logistiikan perustutkinnosta.

OSATUTUKINTO muodostuu perustutkinnon pakollisista ja valinnaisista osista.

Koulutuksen sisältö:
- Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen
- Kuljetusalan perustason ammattipätevyys
- Linja-autonkuljettajana työskentely

Alla olevista valinnaista valitaan kaksi työvoimapoliittisen tarpeen mukaan
- Kaupunki- ja seutuliikenteen kuljettajana työskentely
- Palveluliikenteen kuljettajana työskentely
- Kaukoliikenteen kuljettajana työskentely
- Tilausliikenteen kuljettajana työskentely
- Koulutukseen sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista 11 vk

Terveydentilasi tulee olla sellainen, ettei se ole esteenä alan opiskelulle ja ammatissa toimimiselle. Opiskelijavalinnassa noudatetaan Sora lainsäädäntöä (soveltumattomuuden ratkaisuja).

HUOM! Toimita AJOKORTTIOTE 24.11.2023 mennessä paivi.koskinen@te-toimisto.fi tai Satakunnan TE-toimisto, Harjavallankatu 6, 29200 HARJAVALTA.

Ajokorttiotteen saat tulostettua maksutta TRAFICOMIN SÄHKÖISESTÄ ASIOINTI-PALVELUSTA https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme.

Tee hakemus ilmoituksen alaosassa olevalla Hae tähän koulutukseen -painikkeella. Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun. Täytä siis hakemus huolellisesti ja kerro omin sanoin miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miten tämä edistää työllistymistäsi.

LISÄTIETOJA
Koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta: Sataedu, Kalevi Suominen, puh 0401994826, kalevi.suominen@sataedu.fi
Koulutukseen hakemisesta: TE-toimisto, Päivi Koskinen, puh 0295 045078, paivi.koskinen@te-toimisto.fi

Koulutuksen aikaisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9.00-16.15
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)

OPISKELIJAVALINTA:
haku päättyy 24.11.2023
esivalinta 28.11.2023
haastattelut 11. tai 12.12.2023

Tyomarkkinatori.fi -sivuilla Oma asiointi -palvelussa kohdassa Kaikki asiointi - työvoimakoulutus näet tiedot mahdollisesta haastatteluajastasi esivalintaa seuraavana arkipäivänä ja valinnastasi viimeistään haastattelua seuraavana päivänä. TE-toimisto ilmoittaa valinnasta myös kirjallisesti ja kouluttaja ilmoittaa koulutuksen alkamisajan ja paikan. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huolehdi, että olet päivittänyt työllistymissuunnitelmasi, jotta varmistat mahdollisen korotetun ansiopäivärahan, peruspäivärahan tai työmarkkinatuen koulutuksen ajalta.

Alkamisajankohta: 8.1.2024
Paikkakunta: Huittinen
Huomioitavaa: Tutustu SORA-lakiin
Hae koulutukseen