Siirry sisältöön

Näin haet

Opintohin ja omalle uralle on monta väylää. Valitse siis itsellesi sopivin. Sataeduun hakemisessa auttavat ja opinnoissa tukevat opinto- ja uraohjauksen ammattilaisemme, opinto-ohjaajat. Haku koulutukseen on joustavaa!

Jatkuva haku

Enää ei tarvitse odottaa hakuaikaa, vaan suureen osaan koulutuksistamme on mahdollista hakea vaikka heti. Opiskelun aloitusmahdollisuudet vaihtelevat tutkinnoittain. Lisätietoja koulutuksista ja hakulomakkeen löydät koulutusten esittelysivulta. Täältä näet Jatkuvan haun valintaperusteet

Yhteishaku

Peruskoulun päättäneille tarkoitettu yhteishaku järjestetään 21.2. – 21.3. 2023. Koulutuksiin haetaan opintopolku.fi-palvelussa. Hakusanalla Sataedu löydät yhteishaussa olevat koulutuksemme. Opinto-ohjaajamme auttavat sinua mielellään.  Hakijan oppaamme esittelee yhteishaussa olevat koulutuksemme ja kertoo opiskelusta.

Osatutkinnot, täydennyskoulutukset ja korttikoulutukset

Koko tutkinnon sijaan on mahdollista täydentää osaamistaan yhdellä tai usealla tutkinnon osalla. Lisätietoa ja hakulomakkeen löydät alan koulutusesittelyistä. Samoin saat tietoa eri alojen täydennyskoulutuksista. Korttikoulutuksiimme voit tutustua aloittain tai Korttikoulutukset-sivustolta.

Oppisopimuskoulutus

Jos oppisopimuskoulutus kiinnostaa, niin ota yhteyttä meidän oppisopimuksen asiantuntijoihin. Sopivan alan ja tutkinnon tai tutkinnon osan löytymisen jälkeen sinun tarvitset vielä työpaikan.

Työvoimakoulutus

Sataedu järjestää eri alojen työvoimakoulutusta yhteistyössä TE-toimiston kanssa. Haku koulutuksiin on TE-toimiston verkkosivuilta.

Katso haussa olevat koulutukset työvoimakoulutussivuiltamme tai suoraan TE-toimiston työvoimakoulutussivulta Sataedu-hakusanaa käyttämällä

Tutustu myös Hakijan oppaaseen

Peruskoulun päättäville tarkoitettu Hakijan opas antaa lisätietoa tutkinnoista ja opiskelusta.