Siirry sisältöön

Näin haet

On monta väylää hakea opiskelemaan Sataeduun. Löydä juuri sinulle sopivin tapa saada parempaa osaamista! Tutustu alla esitettyihin vaihtoehtoihin tai ota yhteyttä Sataedun opinto-ohjaajiin. Haku koulutukseen on joustavaa.

Jatkuva haku

Suureen osaan koulutuksistamme on mahdollista hakea vaikka heti. Opiskelun aloitusmahdollisuudet vaihtelevat tutkinnoittain. Lisätietoa koulutuksista sekä hakulomakkeen löydät koulutusten esittelysivulta. Täältä löydät jatkuvan haun valintaperusteet.

Yhteishaku

Seuraava peruskoulunsa päättäville yhdeksäsluokkalaisille tarkoitettu yhteishaku järjestetään helmi-maaliskuussa 2024. Koulutuksiin haetaan Opintopolku.fi-palvelussa, ja hakusanalla Sataedu löytyvät yhteishaussa olevat koulutuksemme. Tutustu myös Sataedun kattavaan Hakijan oppaaseen. Peruskoulun päättäville tarkoitettu Hakijan opas antaa lisätietoa tutkinnoista ja opiskelusta.

Osatutkinnot, täydennyskoulutukset ja korttikoulutukset

Koko tutkinnon sijaan voit täydentää osaamistasi yhdellä tai usealla tutkinnon osalla. Valittavanasi on myös erilaisia täydennyskoulutuksia. Lisätietoa sekä hakulomakkeen löydät kunkin alan koulutusesittelyistä. Korttikoulutuksiimme voit tutustua aloittain tai Korttikoulutukset-sivustolta.

Oppisopimuskoulutus

Onko työpaikalla oppiminen sinun juttusi? Kaikki Sataedun tutkinnot tai tutkinnonosat voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksella. Jos sinulla on sopiva työpaikka mielessä ja halua hankkia käytännön työllä ammatti itsellesi, ota yhteyttä Sataeduun.

Työvoimakoulutus

Sataedu järjestää eri alojen työvoimakoulutusta yhteistyössä TE-toimiston kanssa. Koulutuksiin haetaan TE-toimiston verkkosivuilla.

Katso haussa olevat koulutukset työvoimakoulutussivuiltamme tai suoraan TE-toimiston työvoimakoulutussivulta hakusanalla Sataedu.