Siirry sisältöön

Oppisopimus työnantajalle

Uutta työntekijää palkattaessa oppisopimus on hyvä vaihtoehto työnantajalle. Oppisopimuskoulutus perustuu määräaikaiseen työsopimukseen sekä työnantajan ja koulutuksen järjestäjän sopimukseen. Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija on päätoiminen työllinen ja saa palkkaa. Työnantajalle puolestaan maksetaan koulutuskorvausta, mikäli koulutuksesta aiheutuu työantajalle kustannuksia ja korvauksen maksamisesta sovitaan koulutuksen järjestäjän kanssa.  Tutustu Sataedun tarjoamiin oppisopimuskoulutusmahdollisuuksiin ja alakohtaisiin yhteyshenkilöihin.

Koulutussopimuksella työssäoppimaan

Koulutussopimus on erinomainen mahdollisuus yritykselle kouluttaa itselleen työntekijöitä ja tutustua henkilöön hyvin ennen mahdollista työsopimuksen tekemistä. Työssäoppimisen aikana opiskelija tekee työpaikan työtehtäviä, niin kuin koulutussopimuksessa on sovittu. Jokaiselle opiskelijalle nimetään työpaikkaohjaaja, joka on ensisijaisesti vastuussa opiskelijan perehdyttämisestä työtehtäviin. Sataedu on tapaturmavakuuttanut opiskelijan koulutussopimus ajaksi. Lisätietoja antaa Laura Poikkeus.

Työpaikkaohjaaja- ja arvioijakoulutus

Työnantajana ja koulutuksen järjestäjän hyvä yhteistyö varmistaa koulutussopimus- ja oppisopimuskoulutuksen onnistuminen. Työssä oppimisessa tarvitaan Sataedun opettajan lisäksi myös työnantajan valitsema työpaikkaohjaaja. Tässä tehtävässä menestyy oman alansa ammattilainen, joka tuntee opiskelijan oppimistavoitteet ja niihin liittuvät tutkinnon osat tai tutkinnon.

Sataedu järjestää säännöllisesti työpaikkaohjaaja- ja arvioijakoulutusta. Katso lisää täältä. Jos et löydä sopivaa koulutusta, niin ota yhteyttä Teija Österlundiin.