Oppisopimuksella aikuisopiskelijalle ammatti sosiaali- ja terveysalalta!

Kiinnostaako ihmisläheinen työ, jolla on merkitystä? Haluatko yhdistää työnteon ja opiskelun? Haluatko valmistua ammattiin, jossa työllistyminen opintojen jälkeen on lähes varmaa? Oppisopimusopiskelu lähihoitajaksi on juuri sinua varten!

Oppisopimus tarjoaa aikuisopiskelijalle joustavan mahdollisuuden opiskella uuteen ammattiin. Oppisopimuksella voit myös viedä päätökseen kesken jääneet opintosi tai syventää osaamistasi. Oppisopimus mahdollistaa normaalin elämän opiskelun ohella.  Työn, opintojen ja arjen yhteen sovittaminen käy joustavasti.

Oppisopimus onnistuu, kun

  • olet perusopetuksen päättänyt. Yläikärajaa ei ole.
  • olet hankkinut alalta työpaikan ja työnantaja antaa mahdollisuuden oppisopimuskoulutukseen työn ohella
  • olet alan yrittäjä


Kaikki Sataedun sosiaali- ja terveysalan tutkinnot voi opiskella kokonaan tai osittain oppisopimuksella.

Perustutkinnot

Ammattitutkinnot

ErikoisammattitutkinnotOppisopimuskoulutus tapahtuu  pääosin työpaikalla.

Opiskelija oppii tekemällä tutkintoon liittyviä monipuolisia työtehtäviä. Osaamista täydennetään teoriaopinnoilla. Työnantaja maksaa opiskelijalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Teoriaopetuksen aikana tulevat mahdolliset ansionmenetykset voidaan korvata osittain opintososiaalisina etuuksina. Nämä asiat sovitaan oppisopimusta laadittaessa työpaikalla. 

Oppisopimuksesta sovitaan työpaikalla yhdessä opiskelijan, työnantajan ja oppilaitoksen edustajan kesken. Sopimuksessa sovitaan esimerkiksi

  • työsuhteeseen liittyvät asiat (esim. työtehtävät, työaika, oppisopimuksen kesto, palkkaus)
  • suoritettava tutkinto tai tutkinnonosa
  • henkilökohtainen työpaikkaohjaaja


Jatko-opintokelpoisuus ja väyläopinnot


Aikuisopiskelijana voit myös suunnitella uraasi oppisopimusopiskelun jälkeen. Oppisopimuksella suoritettu tutkinto tarjoaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Voit opintojesi aikana suorittaa väyläopinnot, jotka takaavat suoran pääsyn alan ammattikorkeakouluopintoihin.

Tutustu väyläopintoihin täällä


Hae oppisopimuskoulutukseen näin:

Kun sinulla on työpaikka, ja haluat suorittaa tutkinnon työn ohessa oppisopimuksella, kysy mahdollisuudesta työnantajaltasi.  Ota sitten yhteys oppisopimuskoordinaattoriimme Merja Tuomolaan tai sinua kiinnostavan koulutuksen vastuuopettajaan. Voit myös täyttää jo valmiiksi tietosi oheisen linkin kautta opintorekisteriimme.

Merja Tuomola
Oppisopimuskoordinaattori
merja.tuomola@sataedu.fi
040 199 4109

Katso oheisista linkeistä lisätietoa.