Siirry sisältöön

Yrityskoulutusten rahoitus

Onko yrityksesi mahdollista saada koulutukseen rahoitusta? Autamme yritystäsi valitsemaan sopivimman rahoitusmuodon ja teemme sen hyödyntämisen mahdollisimman helpoksi.

Omaehtoinen koulutus

Omaehtoisella koulutuksella voi kehittää ammatillista osaamistaan esimerkiksi työtehtävien muuttuessa, erityisosaamista tarvittaessa tai kokonaan uuteen ammattiin kouluttauduttaessa. Omaehtoisessa koulutuksessa voi suorittaa perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja tai lyhyt koulutuksia. Koulutus voi olla päätoimista tai osa-aikaista ja se sopii myös työssäkäyville. Omaehtoinen ammatillinen peruskoulutus ja ammatillinen lisäkoulutus ovat opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa, opiskelijalle maksutonta koulutusta.  Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa opiskelijalta peritään koulutuksittain vaihteleva osallistumismaksu.

Päätoimiseen opiskeluun voi saada:

Yhteishankintakoulutus

Yhteishankintakoulutus suunnitellaan aina asiakkaan tarpeen mukaan. Koulutus on ELY-keskuksen tukemaa koulutusta jonka kokonaishinnasta yritys maksaa 30–50 prosenttia yrityksen koosta ja koulutuksesta riippuen. Yhteishankintakoulutuksen kulut voi jakaa useamman yrittäjän kesken. Lisätietoja yhteishankintakoulutuksen rahoituksesta  saa TE-palvelujen sivuilta. 

Työnantajan koulutusvähennys

Käytä koulutusvähennys hyödyksi henkilöstön ammatillisen osaamisen kehittämisessä. Tutustu koulutusvähennyksen tarjoamiin mahdollisuuksiin Verohallinnon sivuilta

Oppisopimuskoulutus

Uutta työntekijää palkattaessa oppisopimus on hyvä vaihtoehto työnantajalle.

Työvoimakoulutus

Sataedu järjestää eri alojen työvoimakoulutusta yhteistyössä TE-toimiston kanssa. Ammatillisen työvoimakoulutuksen tavoitteena on perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai tutkinnon osan suorittaminen. Useilla ammattialoilla järjestetään lisäksi työllistymistä edistävää jatko- tai täydennyskoulutusta. Tutustu Sataedun työvoimakoulutustarjontaan.