Siirry sisältöön

Monia mahdollisuuksia opiskelun ohessa

Sataedussa kannustetaan opiskelijoita taitojensa kehittämiseen ja itsensä haastamiseen. Opiskelun ohessa voi

  • kilpailla niin urheilussa, kulttuurissa kuin ammattitaidossa
  • hankkia ammattitaitoa ja kokemuksia ulkomailta
  • oppia vaikuttamaan yhteisiin asioihin

Ammattitaidon Taitaja-kilpailusta vauhtia uralle

Kun omien alojensa parhaat kilpailevat ammattitaidon suomenmestaruudesta, on joukossa usein myös sataedulaisia. Vuosittain järjestettävässä Taitaja-kilpailussa ratkotaan mestaruuksia lähes 50 ammattialalla. Menestys Taitaja-kilpailussa voi mahdollistaa osallistumisen myös ammattitaidon EM- ja MM-kilpailuihin.

Taitaja-kilpailun yhteydessä järjestetään myös erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ammattitaitokilpailu TaitajaPLUS ja peruskoululaisten Taitaja9-kilpailu.

Kansainvälisyyttä vaihdossa ja Sataedussa

Viisi viikkoa työssäoppien ulkomailla vahvistaa osaamista ja tarjoaa kokemuksia. Vuosittain noin 90 Sataedun opiskelijaa lähtee kansainväliseen vaihtoon. Erasmus+-hankerahoitus mahdollistaa opiskelijoiden matkat, vakuutukset ja asumiskustannukset.

Vaihtoon lähtijöiden valintakriteereinä ovat muun muassa riittävä kielitaito ja hyvin edenneet opinnot. Valmennuskurssi ja kieliopinnot auttavat lähtijöitä valmistautumaan erilaisten kulttuuri- ja työympäristöjen haasteisiin.

Kansainvälisyys on osa opiskelua, vaikkei opiskelija lähtisikään vaihtoon, sillä Sataedu on suosittu kohdemaa eurooppalaisten yhteistyökumppaniemme opiskelijoille.

Urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu

Sataedun opiskelijat voivat hakea Satakunta Sports Academyn (SSA) opiskelijoiksi. Kansallisella tasolla kilpaileville urheilijoille tarkoitettu SSA auttaa yhdistämään urheilun ja opiskelun.

SSA:n lisäksi myös Kankaanpäässä on oma eri lajien urheiluvalmennusryhmä. Kankaanpään yhteislyseon kanssa yhteinen valmennusryhmä on myös tarkoitettu kansallisen tason kilpaurheilijoille.

Urheilijaopiskelijoilla on mahdollisuus osallistua SAKU ry:n eli Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliiton järjestämiin kilpailuihin.

Kulttuuria opiskelun lomaan

Vuosittain järjestettävä SAKUstars-kulttuurikilpailu tarjoaa näytönpaikan niin aloittelijoille, harrastajille kuin taiteen alan opiskelijoille. Rennossa ammattiin opiskelevien kulttuurikilpailuissa on useita erilaisia kilpasarjoja, joissa voi näyttää taitonsa yksin tai yhdessä.

Tulevaisuuden vaikuttajaksi

Opiskelijakuntatoiminta tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden osallistua ja oppia vaikuttamaan.

Jokaisella Sataedun toimipaikalla on oma opiskelijakunnan hallitus. Niiden puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat muodostavat koko Sataedun opiskelijakunnan hallituksen. Opiskelijakunta ajaa opiskelijoiden etua ja vaikuttaa yhteisiin asioihin.

Opiskelijoiden vaikuttamismahdollisuuksia tuetaan myös Sataedun ulkopuolella.