Siirry sisältöön

Monia mahdollisuuksia opiskelun ohessa

Opiskeluelämä ei saa olla pelkkää puurtamista! Meillä Sataedussa pääset kehittämään itseäsi ja haastamaan taitojasi. Opiskelijanamme voit

  • kilpailla muun muassa urheilussa, kulttuurissa ja ammattitaidossa
  • hankkia ammattitaitoa ja kokemuksia ulkomailta
  • oppia vaikuttamaan yhteisiin asioihin.

Ammattitaidon Taitaja-kilpailusta vauhtia uralle

Sataedulaiset pääsevät mittelöimään ammattitaidon suomenmestaruudesta vuosittain järjestettävässä Taitaja-kilpailussa. Kisassa ratkotaan mestaruuksia lähes 50 ammattialalla. Menestys Taitaja-kilpailussa voi mahdollistaa osallistumisen myös ammattitaidon EM- ja MM-kilpailuihin.

Taitaja-kilpailun yhteydessä järjestetään myös erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ammattitaitokilpailu TaitajaPLUS ja peruskoululaisten Taitaja9-kilpailu.

Kansainvälisyyttä vaihdossa ja Sataedussa

Viiden viikon työssäoppimisjakso ulkomailla tarjoaa mielettömiä kokemuksia, uusia näköaloja ja vahvaa osaamista. Vuosittain noin 90 Sataedun opiskelijaa suuntaa kulkunsa kansainväliseen vaihtoon. Erasmus+-hankerahoitus mahdollistaa opiskelijoiden matkat, vakuutukset ja asumiskustannukset.

Vaihtoon lähtijöiden valintakriteereinä ovat muun muassa riittävä kielitaito ja hyvin edenneet opinnot. Valmennuskurssi ja kieliopinnot auttavat valmistautumaan erilaisten kulttuuri- ja työympäristöjen haasteisiin.

Vaikka vaihtoon lähteminen ei tulisikaan kysymykseen, Sataedun opiskelijana pääset osaksi kansainvälistä opiskelukulttuuria. Sataedu on suosittu kohdemaa eurooppalaisten yhteistyökumppaniemme opiskelijoille.

Urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu

Sataedun opiskelijana voit hakea Satakunta Sports Academyn (SSA) opiskelijaksi. Kansallisella tasolla kilpaileville urheilijoille tarkoitettu SSA auttaa yhdistämään urheilun ja opiskelun.

SSA:n lisäksi myös Kankaanpäässä on oma eri lajien urheiluvalmennusryhmä. Kankaanpään yhteislyseon kanssa yhteinen valmennusryhmä on myös tarkoitettu kansallisen tason kilpaurheilijoille.

Urheilijaopiskelijana sinulla on mahdollisuus osallistua SAKU ry:n eli Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliiton järjestämiin kilpailuihin.

Kulttuuria opiskelun lomaan

Vuosittain järjestettävä SAKUstars-kulttuurikilpailu tarjoaa näytönpaikan niin aloittelijoille, harrastajille kuin taiteen alan opiskelijoille. Rennossa ammattiin opiskelevien kulttuurikilpailussa on useita erilaisia kilpasarjoja, joissa jokainen voi näyttää taitonsa yksin tai yhdessä.

Tulevaisuuden vaikuttajaksi

Opiskelijakuntatoiminta tarjoaa mahdollisuuksia osallistua ja oppia vaikuttamaan.

Jokaisella Sataedun toimipaikalla on oma opiskelijakunnan hallitus. Niiden puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat muodostavat koko Sataedun opiskelijakunnan hallituksen. Opiskelijakunta ajaa opiskelijoiden etua ja vaikuttaa yhteisiin asioihin.

Opiskelijoiden vaikuttamismahdollisuuksia tuetaan myös Sataedun ulkopuolella.