Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Näihin voit hakea nyt!

  • Tarjoilija, Kokki
  • Opetuspaikka: Kankaanpää
  • Jatkuva haku
  • Kokki, Tarjoilija
  • Opetuspaikka: Ulvila
  • Jatkuva haku

Tietoa tutkinnosta

Yleistä

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta valmistut ravintola-alan ammattilaiseksi: kokiksi tai tarjoilijaksi. Huolehdit työssäsi asiakkaiden perustarpeista tuoden myös elämyksiä niin arkeen kuin juhlaankin. Kokin perustutkintotason opinnot voi suorittaa myös erityistä tukea tarvitsevien pienryhmäopetuksena.

Kenelle

Opinnot sopivat sinulle, jos pidät tiimityöstä ja ihmisten kanssa toimimisesta. Ravintola-alalle hakeutuvia yhdistää rakkaus hyvään ruokaan. Erinomaiset kädentaidot sekä stressinsietokyky ovat tarpeellisia, ja kansainvälisellä alalla hyvä kielitaito on eduksi.

Rahoitus

Opetus on maksutonta. Alle 18-vuotiaat saavat maksutta myös tarvittavat työasut ja muut oppimateriaalit koulutusta varten.

Tutkinnon voi myös suorittaa oppisopimuksella.

Hakeminen

Koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa tai yhteishaussa. Myös oppisopimus tai työvoimakoulutus ovat mahdollisia.

Opiskelu

Peruskoulun jälkeiset opinnot kestävät noin kolme vuotta. Aiempi osaaminen ja työkokemus voivat lyhentää opiskeluaikaa.

Opiskelijat suuntautuvat joko kokiksi tai tarjoilijaksi ensimmäisen yhteisen tutkinnon osan jälkeen. Sataedussa opiskelijoiden oppimisympäristöinä toimivat opetuskeittiöt sekä opetusravintolat ja -kahvilat. Opiskelijat järjestävät asiakkaille myös juhla- ja cateringpalveluja tilausten mukaisesti.

Tutustu oppimisympäristöihimme:

opetusravintola Hovi

opetuskahvila Hovinarri

opetusravintola Ruukku.

Löydät opetusravintolamme myös Facebookista.

Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö