Tietoa tutkinnosta
Yleistä
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta valmistut ravintola-alan ammattilaiseksi: kokiksi tai tarjoilijaksi. Huolehdit työssäsi asiakkaiden perustarpeista tuoden myös elämyksiä niin arkeen kuin juhlaankin. Kokin perustutkintotason opinnot voi suorittaa myös erityistä tukea tarvitsevien pienryhmäopetuksena.
Kenelle
Opinnot sopivat sinulle, jos pidät tiimityöstä ja ihmisten kanssa toimimisesta. Ravintola-alalle hakeutuvia yhdistää rakkaus hyvään ruokaan. Erinomaiset kädentaidot sekä stressinsietokyky ovat tarpeellisia, ja kansainvälisellä alalla hyvä kielitaito on eduksi.
Rahoitus
Opetus on maksutonta. Alle 18-vuotiaat saavat maksutta myös tarvittavat työasut ja muut oppimateriaalit koulutusta varten.
Tutkinnon voi myös suorittaa oppisopimuksella.
Hakeminen
Koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa tai yhteishaussa. Myös oppisopimus tai työvoimakoulutus ovat mahdollisia.
Opiskelu
Peruskoulun jälkeiset opinnot kestävät noin kolme vuotta. Aiempi osaaminen ja työkokemus voivat lyhentää opiskeluaikaa.
Opiskelijat suuntautuvat joko kokiksi tai tarjoilijaksi ensimmäisen yhteisen tutkinnon osan jälkeen. Sataedussa opiskelijoiden oppimisympäristöinä toimivat opetuskeittiöt sekä opetusravintolat ja -kahvilat. Opiskelijat järjestävät asiakkaille myös juhla- ja cateringpalveluja tilausten mukaisesti.
Tutustu oppimisympäristöihimme:
Löydät opetusravintolamme myös Facebookista.
Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet.