Siirry sisältöön

Ajoneuvoalan perustutkinto

Tietoa tutkinnosta

Yleistä

Automekaanikkona osaat huoltaa, määrittää viat ja korjata ajoneuvoja. Diagnoosimekaanikkona hallitset auton sähköisten järjestelmien viat ja niiden korjaukset. Koulutuksesta valmistuneet voivat työllistyä muun muassa huoltoliikkeisiin, korjaamoille, auto- tai kuljetusliikkeisiin, varaosamyyntiin sekä teollisuuden prosessi- ja kunnossapitotehtäviin.

Kenelle

Koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut ajoneuvoalan teknologiasta. Valmiudet loogiseen ajatteluun ja ongelmien ratkomiseen ovat tarpeellisia. Autoalalla työskentelevän on tärkeää osata asiakaskeskeinen, työturvallinen, yrittäjämäinen ja ympäristövastuullinen työskentelytapa.

Rahoitus

Opetus on maksutonta. Tutkinnon voi myös suorittaa oppisopimuksella. Alle 18-vuotiaat saavat maksutta myös tarvittavat työasut ja muut oppimateriaalit koulutusta varten.

Hakeminen

Koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa tai yhteishaussa. Peruskoulun jälkeiset opinnot kestävät noin kolme vuotta. Aiempi osaaminen ja työkokemus voivat lyhentää opiskeluaikaa.

Opiskelu

Koulutuksessa työskennellään Sataedun korjaamoissa ja työssä oppimispaikoilla erilaisissa oppimisympäristöissä. Ammattitaitoa ja kokemusta voi hankkia myös eurooppalaisissa merkkikorjaamoissa.

Ajoneuvotekniikan osaamisalalta valmistuu automekaanikoiksi ja diagnoosimekaanikoiksi. Työpaikalla järjestettävällä koulutus- tai oppisopimuksella voi suuntautua myynnin osaamisalaan (ajoneuvomyyjä, huoltomyyjä, varaosamyyjä) tai vauriokorjauksen osaamisalaan (autokorimekaanikko, automaalari).

Tutkinnosta voi myös suorittaa tutkinnon osia muun ammattitaidon vahvistamiseksi.

Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet

Yhteishaku

Ajoneuvoalan perustutkinto

Automekaanikko, Diagnoosimekaanikko, Pienkonemekaanikko, Hyötyajoneuvomekaanikko, Varaosamyyjä

Hakuaika: 20.2.2024 – 19.3.2024
Kokemäki
Yhteishaku

Ajoneuvoalan perustutkinto

Automekaanikko, Diagnoosimekaanikko, Pienkonemekaanikko, Hyötyajoneuvomekaanikko, Varaosamyyjä

Hakuaika: 20.2.2024 – 19.3.2024
Ulvila