Tietoa tutkinnosta
Yleistä
Kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisena työskentelet koulunkäynninohjaajana tai aamu- ja iltapäiväkerhojen vetäjänä koulussa sekä vapaa-ajan toiminnassa. Perhepäivähoitajana voit työskennellä joko itsenäisenä yrittäjänä tai varhaiskasvatuksessa esimerkiksi ryhmäperhepäiväkodissa.
Kenelle
Koulutus sopii kasvatus- ja ohjausalasta kiinnostuneille. Koulutus edellyttää kasvatus- ja ohjausalan aiempia opintoja tai alan työkokemusta. Opiskelu ja työympäristö vaativat riittävän suomen kielen taidon.
Rahoitus
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon koulutusmaksu on 440 euroa. Opinnot keskeyttävän opiskelijan koulutusmaksua ei palauteta. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.
Hakeminen
Koulutus on jatkuvassa haussa.
Tutustu tutkintokohtaisiin terveydentilavaatimuksiin ja SORA-säädöksiin ennen hakeutumista. Kaikki hakijat kutsutaan valintatilaisuuteen ja soveltuvuus alalle arvioidaan haastattelun perusteella.
Tutkinnon kielitaitotasovaatimus on B1.2. Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, lisää hakemuksesi liitteeksi todistus kielitaidosta. Jos sinulla ei ole esittää todistusta kielitaidostasi, sinut kutsutaan kielitaitokokeeseen.
Opiskelu
Opinnot kestävät noin 1,5–2 vuotta opiskelijan aiemmin hankkimasta osaamisesta ja työkokemuksesta riippuen. Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Jokaisessa tutkinnon osassa on lähiopetusta, etäopiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopetusta on keskimäärin 4–5 päivää kuukaudessa.
Opiskelija voi halutessaan erikoistua opinnoissaan
- koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisalalle, koulunkäynninohjaaja
- perhepäivähoidon osaamisalalle, perhepäivähoitaja
- kasvatuksen osaamisalalle
- ohjauksen osaamisalalle.
Tutkinnosta voi myös suorittaa tutkinnon osia muun ammattitaidon vahvistamiseksi.
Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet