Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

Näihin voit hakea nyt!

  • Työvalmentaja, Vammaisalan erityisohjaaja
  • Jatkuva haku

Tietoa tutkinnosta

Yleistä

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat toimia asiantuntijana asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä. Valitsemastasi osaamisalasta riippuen tutkintonimikkeesi on vammaisalan erityisohjaaja tai työvalmentaja.

Vammaisalan ja erityisen tuen osaamisalan suorittanut osaa edistää autismin kirjon henkilön tai vaikea- ja monivammaisen asiakkaan osallisuutta, hyvinvointia ja mielenterveyttä. Työvalmennuksen osaamisalalta valmistuva puolestaan saa valmiudet asiakkaan työvalmennukseen ja työelämäasiantuntijana toimimiseen työvalmennuksessa.

Kenelle

Koulutus edellyttää sinulta soveltuvaa ammatillista perustutkintoa tai tätä vastaavaa tietotaitoa. Työkokemus ohjaus- ja valmennustyöstä on eduksi.

Rahoitus

Tutkinnon hinta on 480 euroa. Koulutusmaksua ei palauteta, mikäli opiskelija keskeyttää opinnot.

Tutkinnon voi myös suorittaa oppisopimuksella.

Hakeminen

Haku koulutukseen on jatkuva haku. Opiskelijavalinnat tehdään haastattelujen perusteella. Tutustu tutkintokohtaisiin terveydentilavaatimuksiin ja SORA-säädöksiin ennen koulutukseen hakemista.

Opiskelu

Opinnot kestävät noin 1 – 2 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasta (HOKS) riippuen. Koulutus toteutetaan verkko-opintoina.

Tutkinnon pakollinen tutkinnon osa on Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä, 60 osp.

Tämän lisäksi opiskelija opiskelee valitsemaansa osaamisalaan, Vammaisalan ja erityisen tuen osaamisala tai Työvalmennuksen osaamisala, kuuluvat opinnot.

Tutkinnon osan suorittaminen

Tutkinnosta voi suorittaa myös pelkästään pakollisen tutkinnon osan Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä. Pelkästään pakollisen tutkinnon osan suorittaminen maksaa 230 euroa. Lisätietoja saat alan opinto-ohjaajalta.

Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö