Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta valmistuu monia alan osaajia. Tutkinto jakautuu kahteen osaamisalaan ja niissä eri painotuksiin.

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalta valmistuu elokuva- ja tv-alan sekä animaatio- ja pelialan osaajia mediapalvelujen toteuttajan tutkintonimikkeellä. Työelämässä he voivat työskennellä esimerkiksi oman alansa assistentteina.

Kuvallisen ilmaisun osaamisalalta valmistuvat kuvallisen ilmaisun toteuttajat painotuksesta riippuen työskentelevät graafisen suunnittelun tai valokuvauksen parissa.

( ****osaamisalakuvaus: Kuva-artesaani osaa toteuttaa erilaisia printti- ja digijulkaisuja sekä vastaavia visuaalisia töitä. Graafisen suunnittelun tehtävissä tarvitaan luovuutta, rohkeutta ja oma-aloitteisuutta mutta myös kärsivällisyyttä.

Kuva-artesaanin koulutuksessa opitaan käyttämään yleisiä kuvankäsittely-, taitto- ja grafiikkaohjelmia sekä perehdytään printti- ja digituotteiden ulkoasun suunnitteluun ja toteutukseen. Koulutus antaa monipuoliset taidot graafiseen suunnitteluun ja hyvät valmiudet alan eri työtehtäviin, myös yrittäjäksi.

Tutkinto on mahdollista opiskella myös erityistä tukea tarvitsevana. Ryhmään voidaan ottaa muutama opiskelija harkintaan perustuvan valinnan kautta.

Kuva-artesaani työskentelee muun muassa kustannus- ja lehtitaloissa, mainostoimistoissa ja kirjapainoissa.)

Jatkuva haku

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (graafinen suunnittelu)

Kuvallisen ilmaisun toteuttaja

Nakkila