Kuvallisen ilmaisun osaamisala – valokuvaus

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto antaa hyvät perustiedot ja osaamisen valokuvaukseen. Kuvallisen ilmaisun osaamisalan valokuvaukseen painottuvista opinnoista valmistuu tutkintonimikkeen mukaisesti kuvallisen ilmaisun toteuttajia. Puhumme kuitenkin usein tutusti valokuvaajista.

Valokuvauksessa tarvitaan visuaalista silmää, sosiaalisia taitoja, itseohjautuvuutta ja oma-aloitteisuutta.

Valokuvaajat toimivat usein freelancereina tai yrittäjinä. He voivat erikoistua esimerkiksi lehti-, muoto-, mainos-, luonto- tai tuotekuvaukseen tai toimia valokuvataiteilijoina. Työsuhteisia kuvaajia on lehtien ja kuvatoimistojen palveluksessa.

Opintojen toteutus

Valokuvauksen koulutus on tarkoitettu aikuisille ja siihen haetaan erillishaussa. Koulutukseen haku on kaksivaiheinen: hakemukseen sisältyy ennakkotehtävänä kymmenen valokuvan portfolio, jonka perusteella hakijat pisteytetään ja valitaan haastatteluun. Opiskelijavalinnat tehdään haastattelujen perusteella.

Valokuvaukseen painottuvan osaamisalan opiskelija oppii valokuvausta erilaisissa kuvaustilanteissa ja valaistusolosuhteissa sekä kuvankäsittelyä Adoben ohjelmilla. Käytännön taitoja hankitaan myös monipuolisissa tilaus- ja projektitöissä.

Opinnot kestävät noin 2 vuotta. Koulutuksen kesto määräytyy aiemmin hankitun osaamisen perusteella. Jokaisen opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).   

Koulutuksen sisältö

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto muodostuu 180 osaamispisteestä (osp) eli ammatillisista tutkinnon osista, 145 osp ja yhteisistä tutkinnon osista eli YTO-opinnoista, 35 osp. Mikäli olet aiemmin suorittanut ammatillisen perustutkinnon tai lukio-opinnot, voivat siihen sisältyneet opinnot korvata osan tai kaikki YTO-opinnot.

Pakollinen tutkinnon osa

  • Media-alalla toimiminen, 15 osp

Osaamisalan pakollisista tutkinnon osista:

  • Valokuvatuotanto, 15 osp
  • Rakennetun valokuvan toteuttaminen, 15 osp

sekä muista valinnaisista tutkinnon osista, 100 osp.

Lisätietoja tutkinnonosista saat tutkinnon ePerusteista

Tutustu valokuvauksen opiskeluun Instagramissa @sataeduvalokuvaus

Mietitkö jo jatko-opintoja?

Tutustu valokuvaajan ammattitutkintoon. Se on tarkoitettu valokuvaajille, joilla on jo media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto tai sitä vastaavat tiedot ja taidot.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö