Ruokapalvelun osaamisala

Kokin koulutus antaa monipuoliset mahdollisuudet työllistyä erilaisiin ravintola-alan yrityksiin. Opiskelija saa tietoa ruoanvalmistuksesta, elintarvikkeiden käsittelystä ja erityisruokavalioiden valmistamisesta asiakaslähtöisesti ja taloudellisesti. Myös ruokalista- ja ateriasuunnittelun periaatteet sekä myynti- ja asiakaspalvelu tulevat tutuiksi.

Opintojen toteutustapa

Sataedussa opiskelijoiden oppimisympäristöinä ovat

Opiskelijat järjestävät asiakkaille myös juhla- ja cateringpalveluja toiveiden mukaisesti.

Opiskelijat opiskelevat ja hankkivat ammattitaitoa myös alan yrityksissä. Sataedulla on laaja ravintola-alan yhteistyöverkosto, joka tarjoaa työssäoppimispaikkoja läheltä ja kauempaa. Alan opiskelijat ovat työssäoppimassa erilaisissa kahviloissa, ravintoloissa, suurkeittiöissä ja muissa ravintoalan yrityksissä Suomessa ja Euroopassa. Suosittuja työssäoppimismaita ovat olleet muun muassa Saksa, Kypros, Unkari ja Viro.

Opintojen sisältö

Ravintola- ja catering alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp).Tutkinnossa on kolme pakollista tutkinnon osaa ja valinnaisia tutkinnon osia.

Kokiksi opiskelevalle tutkinnon pakolliset osat, 85 osp

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Valinnaiset tutkinnon osat, 60 osp, esimerkiksi

  • À la carte -ruoanvalmistus
  • À la carte -tarjoilu
  • Juomien myynti ja tarjoilu
  • Kahvilapalvelut
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • Tilaus- ja juhlatarjoilu
  • Katu- ja pikaruokapalvelut
  • Vähittäiskaupan tiskillä toimiminen

 

Yhteiset tutkinnon osat, Yto-opinnot, 35 osp

Peruskoulun jälkeiset opinnot kestävät noin kolme vuotta. Koulutuksen kesto määräytyy aiemmin hankitun osaamisen perusteella. Jokaisen opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).  

Kiinnostuitko? Kysy lisätietoja tai hae heti!

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö