Siirry sisältöön

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, suutari

Koulutus opettaa tekemään jalkineita ja korjaamaan niitä. Opiskelija oppii tuntemaan nahka- ja jalkinealan materiaalit, kenkärakenteet ja saa perustiedot yrittäjyydestä. Taitojen karttuessa hän oppii suunnittelemaan jalkineita ja muita nahkatuotteita. Koulutuksen aikana opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua erilaisiin jalkinealan yrityksiin ja alan tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Suutarin ammattiin opiskelevalla on hyvä olla alalla tarvittavaa kädentaitoa ja luovuutta. Koulutus sopii henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet asiakaspalvelusta ja yrittäjyydestä. Opiskelijat suuntautuvat joko jalkineiden valmistukseen tai jalkineiden korjaukseen valintansa mukaan.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija suorittaa tekstiili- ja muotialan perustutkinnon, suutari.
Tutkinnon osien osaaminen osoitetaan näytöissä, joita opiskelija suorittaa opintojensa aikana. Koulutukseen kuuluu työssäoppimisjakso, jonka aikana opiskelija voi täydentää osaamistaan ja pääsee tekemään koulutuksessa opittuja asioita käytännön työn parissa.

Koulutus toteutetaan päiväopintoina.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään oma henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa huomioidaan aikaisempi työkokemus, opinnot ja muu osaaminen. Koulutuksen kesto on noin 16 kuukautta.

Jalkinealan koulutus antaa hyvän ja monipuolisen perusosaamisen jalkinealalla työskentelyyn ja työllistymiseen.

Paikkakunta: Kankaanpää
Hae koulutukseen

Lisätietoja koulutuksesta

Juhani Männistö
lehtori
+358 40 199 4920
Satakunnan koulutuskuntayhtymä

Lisätietoja hakemisesta

Katriina Liimu
opintosihteeri
+358 40 199 4905
Satakunnan koulutuskuntayhtymä