Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Näihin voit hakea nyt!

  • Suutari
  • Opetuspaikka: Kankaanpää
  • Jatkuva haku

Tietoa tutkinnosta

Yleistä

Suutarina pääset korjaamaan ja valmistamaan jalkineita. Opit tuntemaan nahka- ja jalkinealan materiaalit sekä kenkärakenteet ja saat perustiedot yrittäjyydestä. Taitojen karttuessa kykenet suunnittelemaan jalkineita ja muita nahkatuotteita. Suuntaudut opinnoissasi joko jalkineiden valmistukseen tai korjaukseen. Työtilanne alalla on hyvä, ja enemmistö opiskelijoista työllistyy heti valmistuttuaan.

Kenelle

Suutarikoulutus sopii sinulle, jos sinulla on suutarin työssä tarvittavia kädentaitoja ja luovuutta sekä olet kiinnostunut asiakaspalvelusta. Yrittäjähenkisyys auttaa alalla myös työllistymisessä.

Rahoitus

Koulutus on maksuton.

Hakeminen

Koulutus on jatkuvassa haussa. Voit kouluttautua suutariksi omaehtoisena koulutuksena, oppisopimuksella tai työvoimakoulutuksena.

Opiskelu

Uudistetun oppimisympäristön lisäksi opiskelijoiden ammattitaito karttuu asiakkaitamme palvelevassa suutariliike Takatikissä. Tutustu suutareihin ja heidän valmistamiinsa komeisiin kenkiin Facebookissa.

Työssäoppimisjaksolla opiskelija täydentää osaamistaan käytännön työn parissa. Tutkinnon osien osaaminen osoitetaan näytöissä, joita opiskelija suorittaa opintojensa aikana.

Opiskelijan aiemmat taidot vaikuttavat koulutuksen kestoon. Valmistumisaika on keskimäärin puolitoista vuotta. Jokaiselle opiskelijalle tehdään oma henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan aikaisempi työkokemus, opinnot ja muu osaaminen.

Tutustu tutkinnon rakenteeseenePerusteet, kohdasta suutari.

Tämän koulutuksen jälkeen tai riittävästi alan ammattitaitoa muuten hankkineena voit hakea suorittamaan myös alan ammattitutkintoa ja erikoisammattitutkintoa.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö