Taideteollisuusalan perustutkinto

Taideteollisuusalan perustutkinnon suorittanut artesaani voi toimia tuotteiden suunnittelu- ja valmistustehtävissä, tilojen suunnittelu- ja rakentamistehtävissä, ohjaustoiminnassa ja myyntityössä. Koulutuksen suuntautumisaloina ovat tuotteen suunnittelun ja valmistuksen osaamisala sekä sisustussuunnittelu.

Kenelle

Esteettinen ja visuaalinen osaaminen ovat ominaisia taideteollisuusalalle. Opiskelijalla tulee olla hyvät kädentaidot sekä kiinnostus oppia erilaisia valmistustekniikoita.

Opiskelu

Koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa tai yhteishaussa. Peruskoulun jälkeiset opinnot kestävät noin kolme vuotta. Aiempi osaaminen ja työkokemus voivat lyhentää opiskeluaikaa.

Opiskelijat osallistuvat opintojensa aikana erilaisiin projekteihin ja toteuttavat monipuolisia asiakastöitä. Projektityöt tukevat opintojen jälkeen työllistymistä ja mahdollista yrittäjyyttä.

Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet

Rahoitus

Opetus on maksutonta. Elokuussa 2021 voimaan tulevan oppivelvollisuusuudistuksen jälkeen alle 18-vuotiaat saavat maksutta myös tarvittavat työasut ja muut oppimateriaalit koulutusta. Tutkinnon voi myös suorittaa oppisopimuksella.

Taideteollisuusalan perustutkinto, sisustusalan osaamisala

Artesaani

Hakuaika: 25.3.2021 – 31.7.2021
Alkaa: 8.9.2021
Kokemäki
Yhteishaku

Taideteollisuusalan perustutkinto

Artesaani

Alkaa: 3.8.2021
Kokemäki