Sisustusalan osaamisala

Sisustusalalla voit toimia myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä, erilaisten tilojen sisustajana tai yrittäjänä. Työ edellyttää sosiaalisia taitoja, oma-aloitteellisuutta, vastuullisuutta, ideointikykyä ja kädentaitoja.

Sisustusalan työpaikkoina voivat olla esimerkiksi sisustusliikkeet ja osastot, huonekaluliikkeet, kangaskaupat, keittiökalustemyymälät ja -valmistajat, rakennus- tai maalausliikkeet, verhoomot ja ompelimot sekä messutoimistot.

Opintojen toteutustapa

Opetus on monimuoto-opiskelua. Alan opintoihin sisältyy mm. sisutussuunnittelun perusteita, sisustustekstiilien suunnittelua ja valmistamista, sisäpintakäsittelyä (maalaus ja tapetointi), kalusteen pintakäsittelyä, stailausta, valokuvausta, asiakaspalvelua ja myyntityötä. 

Perustutkinnon suorittaminen kestää noin 2 vuotta. Koulutuksen kesto määräytyy aiemmin hankitun osaamisen perusteella. Jokaisen opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).  

Opintoja oppilaitoksessa on keskimäärin 8 – 10 päivää kuukaudessa. Osaaminen osoitetaan työpaikalla alan työtehtävissä järjestettävissä näytöissä.

Opintojen sisältö

Sisustusalan koulutuksessa perehdytään muun muassa eri sisustusmateriaalien käyttöön ja hoitoon, asiakaslähtöisten projektien hallintaan, verkostojen luomiseen, kustannustietoisuuteen ja työturvallisuuteen.

Taideteollisuusalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp):

  • pakollinen tutkinnon osa osaamisen tuotteistaminen ja markkinoiminen taideteollisuusalalla, 10 osp
  • muita ammatillisia tutkinnon osia 135 osp
  • sekä yhteiset tutkinnon osat, 35 osp.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö