Hieronnan ammattitutkinto

Tietoa tutkinnosta

Yleistä

Hieronnan ammattitutkinto antaa sinulle pätevyyden toimia klassisen hieronnan, lihashuollon ja hyvinvoinnin ammattilaisena. Saat oikeuden käyttää Valviran myöntämää terveydenhuollon ammattinimikettä koulutettu hieroja. Tutkinto tarjoaa valmiudet toimia itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla sekä liikunnan ja vapaa-ajan ympäristöissä.

Kenelle

Koulutus sopii asiakaspalveluhenkisille tekijöille, sillä alan työpaikat ovat sosiaali- ja terveysalan työyhteisöissä, kuntoutuskeskuksissa, kylpylöissä, palvelutaloissa, kauneushoitoloissa, liikunnan yksiköissä tai asiakkaiden kodeissa. Hierojan työssä painottuvat vastuullinen päätöksenteko, vuorovaikutustaitojen hallinta sekä palveluammattiin soveltuva asenne.

Tutustu tutkintokohtaisiin terveydentilavaatimuksiin ja SORA-säädöksiin ennen koulutukseen hakemista.

Rahoitus

Tutkinnon hinta on 1 545 euroa. Koulutusmaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen. Tutkinnon voi myös suorittaa oppisopimuksella.

Hakeminen

Koulutus on haussa 28.4.2024 asti. Osa hakijoista kutsutaan hakemusten perusteella haastatteluun hakuajan päättymisen jälkeen. Valinnat koulutukseen tehdään haastattelujen perusteella. Koulutus alkaa elokuussa 2024.

Opiskelu

Opinnot kestävät noin 1,5 vuotta. Tutkinto on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Aiempi osaaminen ja työkokemus voivat lyhentää opiskeluaikaa.

Koulutukseen kuuluu lähi- ja etäopiskelua sekä työssäoppimista Sataedun hierontaklinikalla Kokemäellä. Lähiopintoja on pääsääntöisesti kahtena iltana viikossa.

Koulutus sisältää anatomian ja fysiologian perusteet ja klassisen hieronnan perusotteet. Se perehdyttää opiskelijan myös pintalämpö- ja kylmähoitoihin sekä aktiivisiin ja passiivisiin venyttelyihin. Opiskelija saa myös valmiuksia toimia sosiaali- ja terveysalan yrittäjänä.

Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö