Kuvallisen ilmaisun osaamisala (Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto)

Media-alan tekninen kehitys on nopeaa ja alalla tarvitaan sekä ammatillisia moniosaajia että erityisosaajia. Kuvallisen ilmaisun opiskelijalta edellytetään muun muassa kekseliäisyyttä, kärsivällisyyttä ja tiimityötaitoja. Tietokone, tulostimet ym. tekniikka ovat alalla hyvin tärkeässä osassa.

Sataedu tarjoaa ainutlaatuisen oppimisympäristön media-alan opintoihin Nakkilan Villilässä. Koulutus tutustuttaa printti- ja digimedian mahdollisuuksiin sekä erilaisten tuotteiden ulkoasusuunnitteluun ja toteutukseen. Opiskelijoilla on mahdollisuus työskennellä oppilaitoksen omassa VilliGrafia-mainostoimistossa sekä tehdä erilaisia projektitöitä.

JATKO-OPINTOMAHDOLLISUUDET

Osaamistaan voi syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnoilla. Korkeakouluissa voi suorittaa alan jatko-opintoja. Ammatillisten opintojen aikana voi vahvistaa jatko-opintovalmiuksiaan valitsemalla opintoja ammattikorkeakoulusta ja lukiosta.

AMK-opinnot osaksi tutkintoa
Ammatillisten opintojen aikana voi suo­rittaa ammattikorkeakouluopintoja Sata­kunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK). Kurkistuskursseilla voi tutustua itseä kiinnostaviin korkeakouluopintoihin. Kurkistuskurssit ovat 2–4 opin­topisteen laajuisia. Nopsa-väyläopinnot ovat suora reitti ammattikorkeakouluopintoihin. Väyläopinnoissa suoritetaan 14–18 opintopistettä:

  • Peruspaketti kaikille, 11–13 op (matema­tiikkaa, ruotsia, englantia, viestintää)
  • Alakohtaisia opintoja, 3–5 op

Suorittamalla väyläopinnot hyväksytysti saa opiskelupaikan suoraan ilman valintakokeita SAMKista sopimuksen mukaisesta tutkinto-ohjelmasta. Sataedusta valmistuva voi hakea SAMKiin erillishaussa tutkinnon valmistumislukukaudella tai kahdessa sitä seuraavassa erillishaussa.

Lukio-opintoja tai yo-tutkinto ammatillisen tutkinnon rinnalla
Yhdistelmäopinnot toteutetaan yhteistyössä lukion kanssa.

Lukiosta voi valita yhden tai useamman aineen opintojaksoja tai viisi yo-tutkintoon vaadittavaa ainetta. Ylioppilastutkinnon saa, kun läpäisee yo-kirjoitukset ja saa ammatillisen perustutkinnon valmiiksi.

Yhdistelmäopinnot sopivat opiskelijoille, jotka tähtäävät jatko-opintoihin tai haluavat lisähaastetta opintoihinsa. Opiskelijalla on hyvä olla selkeä tavoite opinnoille, kohtuulliset lähtötiedot ja -taidot sekä aktiivinen ja vastuuntuntoinen ote opintoihin.

KANSAINVÄLISTYMINEN

Sataedusta kansainväliselle liikkuvuusjaksolle
Opiskelu ja työssäoppiminen ulkomailla kehittävät kielitaitoa sekä vieraiden kulttuurien ja muiden maiden työelämän tuntemusta. Samalla voi rikastuttaa elämäänsä uusilla kokemuksilla, mielenkiintoisilla kohtaamisilla ja uusilla ystävillä.

Valmiuksia ulkomailla toteutettavaan työssäoppimiseen saa valitsemalla opintopolkuunsa kieli- ja kulttuuriopintoja sekä toimimalla kv-tutorina omassa oppilaitoksessa. Kansainväliselle liikkuvuusjaksolle hakeneet kutsutaan Sataedun järjestämään KV-valmennukseen.

Sataedun kansainvälisyys kustannetaan Eurooppaan Erasmus + –hankkeiden kautta. Hankerahoitus mahdollistaa opiskelijoiden matkat, vakuutukset ja asumiskustannukset.

Lisätietoa kansainvälisen liikkuvuusjakson mahdollisuuksista saa heti opintojen alettua oman alan kv-yhdyshenkilöltä ja Sataedun opiskelijaintrasta.

YHTEISTYÖ MUIDEN TOIMIJOIDEN KANSSA

Urheiluvalmennus
Sataedussa aktiiviurheilija voi valita opin­toihinsa valmennustoimintaa.

  • Satakunnan urheiluakatemia on tar­koitettu kansallisesti lahjakkaille, menes­tykseen tähtääville urheilijoille. Urheiluakatemia auttaa urheilijoita yhdistämään urheilun ja opis­kelun toimivaksi kokonaisuudeksi.

Taitaja ammattitaitokilpailut ja SAKUstars kulttuurikilpailut
Sataedussa kannustetaan opiskelijoita osallistumaan Taitaja ammattitaitokilpailuun sekä SAKUstars-kulttuurikilpailuun.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö