Uusi strategiamme palvelee työelämää ja oppijaa

Julkaistu:

Sataedu palvelee kehittämällä työelämää ja tuottamalla osaavaa työvoimaa. Sataedu palvelee oppijaa tarjoamalla polun työhön, jatko-opintoihin ja hyvään elämään. Näihin lauseisiin kiteytyy Sataedun uusi strategia. Sen lähtökohtana ovat vallitsevat isot muutokset työelämän osaamistarpeissa ja alueemme väestökehityksessä.

Vuosina 2020–2024 Sataedun toimintaa ohjaavan strategian tukena ovat kiinteistöstrategia, pedagoginen käsikirja sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma.

Työelämäpalvelut yritysyhteistyön veturiksi

Yli kymmen vuotta sitten usean koulutuksen järjestäjän yhdistymisestä syntynyt Sataedu on jo ehtinyt kouluttaa ja kehittää usean strategian mukaisesti. Uusi strategia poikkeaa paljon edeltäjistään.

Satakunnan koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallion mukaan uudessa strategiassa on erityistä, että se katsoo vuorovaikutteisesti ulospäin.

– Ensimmäinen strategiamme syntyi samanaikaisesti Sataedun kanssa, ja se oli sisäänpäin kääntynyt ohjeistus meille siitä, miten edetä. Uusi strategia on puolestaan vahvasti vuorovaikutteinen ympäristömme ja erityisesti työelämän kanssa. Jos toimimme strategian mukaisesti niin kuin olemme suunnitelleet, on väistämätöntä, että saavutamme tavoitteemme, Isokallio painottaa.

Työelämäyhteistyö on vahvasti strategiassa esillä. Tärkeää se on ollut sataedulaisille jo ennenkin.

– Me hyppäämme yhteistyössämme vielä yhden askeleen eteenpäin. Vuoden vaihteessa Sataedussa toteutettu organisaatiouudistus loi meille Työelämäpalvelut-yksikön, jota olemme vahvistaneet ja vahvistamme edelleen.

 

Avainalat maakunnan hyväksi

Strategia esittelee nyt ensimmäistä kertaa koulutustarjonnan avainalat, jotka ovat automaatioala, kone- ja tuotantotekniikka sekä sosiaali- ja terveysala.

– Nämä alat ovat nyt meillä erityishuomion kohteena. Tämä on ensimmäinen kerta, kun emme suunnittele koulutusalojen toimintaa yhtenä rintamana, vaan menemme maakunnan työelämän tarpeet edellä. Avainalat voivat saada tarvittaessa lisäpanostusta.

Strategiaan sisältyy myös lupaus, että Sataedu tarjoaa ohjausta ja opetusta jokaisena työvuoden päivänä.

– Lupauksen pitäminen ei olisi ollut vaikeaa meille tähän mennessäkään. Rahoituksen väheneminen on vaikuttanut toimintaamme paljon, mutta meillä on vahva koulutuksellinen tehtävä, ja siitä pitää huolehtia. Koulutuksen järjestäjän tehtävänä on järjestää koulutusta. Miksi me voimme kutsua itseämme enää sen jälkeen, jos laiminlyömme tehtäväämme, Isokallio toteaa.

 

Tutustu: Strategia 2020–2024

 

 

 

 

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö