Sataedulaisten tekemä hyvä työ näkyy vahvasti opetus- ja kulttuuriministeriön antamassa vuoden 2025 rahoituksessa. Satakunnan koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio kertoo saadun rahoituksen mahdollistavan pitkäjänteisen kehittämistyön jatkossakin.
– Me pystymme saamallamme rahoituksella järjestämään työllistävää koulutusta, palvelemaan työelämää sekä investoimaan ja kehittämään toimintaamme. Rahoituspäätös merkitsee myös sitä, että meillä ei ole yt-neuvotteluja näkyvissä. Pystymme edelleen tarjoamaan laadukasta opetusta viisi kertaa viikossa, Matti Isokallio kertoo.
Yli 80 pronsenttia valmistuneista työllistyy
Opetus- ja kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen rahoitus koostuu myönnettyjen opiskelijapaikkojen perusrahoituksesta sekä suorite- ja vaikuttavuusrahoituksesta. Jälkimmäisten perusteina ovat valmistuneiden, jatko-opintoihin ja työelämään siirtyneiden opiskelijoiden määrät sekä koulutuksen järjestäjän saamat opiskelija- ja työelämäpalautteet.
Ministeriö on myöntänyt Sataedulle kuluvalle vuodelle 2280 opiskelijapaikkaa. Hallituksen leikkaukset pienensivät opiskelijapaikkoja lähes sadalla. Hyvien tulosten vuoksi 27,2 miljoonan euron kokonaisrahoitus on kuitenkin lähes 0,3 miljoonaa viimevuotista suurempi. Maamme 134 ammatillisen koulutuksen järjestäjien vertailussa Sataedu on rahoitusperusteiltaan kärkijoukkoa.
– Hyvä tulos on saavutettu asteittain reilun kymmenen vuoden aikana. Se kertoo, että me olemme keskittyneet työelämän, opiskelijoiden ja rahoituksen kannalta oikeisiin asioihin. Viime vuonnakin Sataedusta valmistui yli tuhat tutkinnon suorittanutta. Valmistuneiden työllistymisprosentti on selvästi maan keskiarvoa suurempi, 81 prosenttia. Tästä menestyksestä voimme kiittää Sataedun joukkuetta, Matti Isokallio toteaa.