Sataedun organisaatiouudistus vahvistaa koulutuksen ja elinvoiman puolesta tehtävää työtä

Julkaistu:

Sataedu uudistaa organisaatiotaan tavoitteena vahvistaa työllisyyttä ja alueen elinvoimaisuutta

Sataedu uudistaa organisaatiotaan. Muutoksia valmistellaan parhaillaan, ja ne tulevat voimaan elokuun alkuun mennessä. Koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio kertoo, että uudistukset vahvistavat entisestään Sataedun toimintaa.

– Roolimme koulutuksen järjestäjänä muuttuu yhä enemmän Satakunnan elinvoiman ja työllisyyden vahvistajaksi. Koska alueellamme on huutava työvoimapula, meidän on oltava osa ratkaisua, ei ongelmaa. Tämän vuoksi vahvistamme toimintaamme. Uudistuva organisaatiorakenteemme tiiviisti tytäryhtiömme Sataedu Oy:n kanssa antaa hyvät puitteet ja suunnan toiminnallemme, Matti Isokallio kertoo.

Muutokset vahvistavat myös viime vuosina pienentynyttä Sataedun johdon ja asiantuntijoiden joukkoa.

– Meillä on rehtorien, koulutusjohtajien ja koulutuspäälliköiden määrä vähentynyt samaan aikaan kuin vaatimukset ammatillisen koulutuksen järjestäjille ovat kasvaneet. Parhaillaan etenevillä rekrytoinneilla haluamme osaltaan varmistaa, että Sataedusta valmistuneiden työllistyminen paranee merkittävästi, toteaa Matti Isokallio. 

Sataedun johtoryhmä: talous- ja hallintojohtaja Nina Peltomäki (vas.), kehitysjohtaja Maiju Salonen., kuntayhtymän johtaja Matti Isokallio, koulutusjohtaja Kirsi-Marjo Halonen ja rehtori Anne Laine.

Elinvoimapalvelut yrittäjien ja viranomaisten kumppaniksi

Työllistymisen ja työvoiman saannin turvaamisen mahdollistavat toimet ovat jatkossa vielä enemmän Sataedun toiminnan keskiössä. Koulutusjohtaja Kirsi-Marjo Halosen johtama Työelämä- ja opiskelijapalvelut muuttuu elokuun alussa Elinvoimapalveluiksi. Elinvoimapalvelut sijoittuvat organisaatiossa koulutuspalveluiden rinnalle. Uuden nimen alle kootaan Sataedun laaja kansainvälisyysosaaminen, maahanmuuttajien koulutuksen ja työperäisen maahanmuuton edellyttämien palveluiden osaaminen, Sataedu Oy:n tarjoamat koulutukset ja muut palvelut.

–  Meidän asiantuntijoillamme on pitkä kokemus elinvoimaa edistävästä yhteistyöstä alueemme yritysten ja viranomaisten kanssa. Joustava ja kumppania kuunteleva yhteistyö on meidän vahvuuksiamme. Tulevat uudistukset parantavat edelleen toimintaamme Satakunnan hyväksi, Kirsi-Marjo Halonen kertoo.  

Osaavan työvoiman koulutus tärkeintä

Sataedun koulutuspalveluissa rehtori Anne Laine saa työparikseen apulaisrehtorin. Uuden apulaisrehtorin tehtäviin kuuluvat muun muassa koulutuspalveluiden työelämäyhteistyöstä vastaaminen. Opiskelijapalvelut palaavat pienin muutoksin takaisin osaksi koulutuspalveluja uudella nimellään ohjauspalvelut.

– Osaavan työvoiman kouluttaminen alueemme työelämään on tärkeä tehtävämme. Meillä on hyvä asiantuntijoista koostuva henkilökunta. Me teemme hyvää tulosta jo nyt, jatkossa myös työllistymisen osalta, painottaa Anne Laine.

Lisää osaamista myös Sataedun henkilöstölle

Kehityspalveluita vahvistetaan uudella osaamisen kehittämispäälliköllä. Hän vastaa kehitysjohtaja Maiju Salosen tiimissä Sataedun henkilöstön osaamisen strategisesta suunnittelusta, koordinoinnista ja kehittämisestä.

Kehittämispalveluihin tuleva osaamisen kehittämispäällikkö auttaa esihenkilöitä henkilöstön osaamisen vahvistamisessa ja osaamisen johtamisessa.

– Tulevaisuuden ammattilaisilta odotetaan entistä vahvempia taitoja muun muassa digitaalisuudessa ja vastuullisuudessa, ja siksi näiden taitojen vahvistaminen on tärkeää myös henkilöstön osalta.

Muutoksilla tavoitellaan ennen kaikkea selkeyttä rakenteisiin. Kokoamme henkilöstökoulutukset omiksi osaamisohjelmiksi ja yhtenäistämme uusien työntekijöiden perehdyttämisen, Maiju Salonen kertoo.

​​​​​

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö