Ravintola-alan opiskelijamme suunnittelivat ja testasivat erilaisia kakkuohjeita kevään juhlia varten. Yksi suosikeista on vihreä kookoskakku. Helposti valmistuva, iloisen värinen kakku sopii niin vappupöytään kuin äitienpäivän viettoonkin.
Vihreä kookoskakku
Kakun pohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl hienosokeria
- 2dl puolikarkea vehnäjauho
- 1 ¼ tl leivinjauhe
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, ja paista kakku uunin alaosassa ritilällä noin 30 minuuttia 200 asteessa. Kumoa kakku jäähtymään ritilälle ja leikkaa jäähtynyt kakku kolmeksi levyksi.
Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- ½ dl hienosokeria
- 250 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g mansikkahillo
- 1 dl kevytmaito/-maitojuoma
- ½ tl vaniljasokeri
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Kostuta alin kakkulevy vanilja-maitoseoksella, noin 1/2 dl/levy. Levitä päälle hillo ja tuorejuusto-kermaseosta. Nosta päälle kakkulevy, kostuta ja täytä. Kostuta kansilevy alapuolta ja nosta päällimmäiseksi. Levitä jäljellä jäänyt tuorejuusto-kermaseos ohuelti kakun päälle ja reunoille.
Kuorrutus ja koristelu
- 3 dl kuohukermaa
- ½ vaniljasokeria
- 200 g kookoshiutale
- 1 ¾ rkl hienosokeri
- vihreä elintarvikeväri
Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla. Lämmitä kookoshiutaleet 2 minuuttia mikrossa tai kattilassa. Lisää sokeri ja vihreä väri joukkoon. Levitä jäähtynyt kookoshiutale-väriseos kakun päälle ja reunoille. Koristele vielä pintaa kakkukoristeilla tai vaikka tuoreilla mansikoilla tai syötävillä kukilla.