Siirry sisältöön

Liiketoiminnan perustutkinto

Liiketoiminnan perustutkinnosta valmistuu elinkeinoelämän eri aloilla työskenteleviä merkonomeja. Alan työnimikkeitä ovat muun muassa myyjä, myyntineuvottelija, palveluneuvoja, tuote-esittelijä, kirjanpitäjä ja toimistoassistentti. Merkonomin työpaikkoja ovat erilaiset kaupat, tilitoimistot, pankit, vakuutusyhtiöt tai eri alojen yritykset.

Kuvassa on kolme opiskelijaa etsimässä tietoja kannettavan tietokoneen näytöltä.

Kenelle

Koulutus sopii liiketalouden eri tehtävissä jo toimiville tai tehtäviin haluaville. Työssä tarvitaan innostusta, ongelmanratkaisutaitoa, luovuutta, huolellisuutta, luotettavuutta ja yrittäjämäistä otetta.

Opiskelu

Opinnot toteutetaan monimuotoisesti. Koulutus sisältää työssäoppimista, lähiopetusta oppilaitoksessa ja etäopiskelua. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka perusteella opiskelun kesto määräytyy. Koulutus kestää keskimäärin 1–3 vuotta.

Alan opintoja voi suunnata oman kiinnostuksen mukaan esimerkiksi asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin tai taloushallinto- ja toimistotehtäviin.

Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet

Rahoitus

Opetus on maksutonta. Alle 18-vuotiaat saavat maksutta myös tarvittavat työasut ja muut oppimateriaalit koulutusta varten. Tutkinnon voi myös suorittaa oppisopimuksella.

Jatkuva haku

Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomi

Kankaanpää
Jatkuva haku

Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomi

Ulvila
Yhteishaku

Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomi

Hakuaika: 20.2.2024 – 19.3.2024
Kankaanpää