Opinnoissa suoritetaan ravintola- ja catering-alan perustutkintoon sisältyvät kaksi paikallisesti tarjottavaa tutkinnon osaa:
• Alkustartti (Arkielämän taidot ja opiskeluvalmiudet maahanmuuttajille, 15 osp)
• Suomistartti (Toimiminen suomalaisessa työelämässä, 15 osp).
Jos suoritat myöhemmin koko ravintola- ja catering-alan perustutkinnon, voi edellä mainituista tutkinnon osista toisen tunnustaa paikalliseksi valinnaiseksi tutkinnon osaksi.
Haku koulutukseen 1.8.2025 saakka.
Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille.
Koulutuksen sisältö:
• suomen kieli
• suomalainen yhteiskunta ja kansalaisena toimiminen
• suomalaiseen työelämään ja koulutuksiin tutustuminen
• työnhaku
Koulutus alkaa keskiviikkona 13.8.2025. Koulutus päättyy 13.3.2026.
Pääsyvaatimus: luku- ja kirjoitustaito latinalaisilla aakkosilla, ei suomalaista ammatillista tutkintoa. Kielitaitotasosuositus A1.1.
Koulutuksen tarkoitus on parantaa opiskelijan kielitaitoa ja opiskeluvalmiuksia. Opiskelijalla on koulutuksen jälkeen paremmat valmiudet hakea ja suorittaa ammatillinen perustutkinto. Koulutuksessa suoritetaan näytöt työelämässä.