Ravintola- ja matkailualoilla tarvitaan tiukkaa osaamista, mutta ammattitaito ei kuitenkaan ole hyvän työntekijän tai työssäoppijan tärkein ominaisuus. Sataedun ravintola- ja matkailualojen työelämäfoorumiin kokoontuneet yrittäjät listasivat tärkeiksi ominaisuuksiksi muun muassa vahvan kiinnostuksen alaa kohtaan, rohkeuden, oma-aloitteellisuuden, ahkeruuden ja sosiaaliset taidot. Työpaikoilla nähdäänkin usein, miten uusien työntekijöiden itsetunto kasvaa onnistumisista, ja untuvikon siivet alkavat kantaa.

Työelämäfoorumin aloittaneet yhteistyökumppanit kutsuvat muita mukaan toimintaan. Kuva: Kirsi-Marjo Halonen
Sataedu haluaa palvella yrittäjiä paremmin
Sataedun ravintola- ja matkailualojen työelämäfoorumi kokoontui ensimmäistä kertaa Ulvilassa tiistaina 6.5. Alalle tulevien työssäoppijoiden ja työntekijöiden kannustamisen lisäksi työpajojen innostuneessa ilmapiirissä etsittiin keinoja kehittää yhteistyötä ja erityisesti sitä, miten Sataedu voisi paremmin palvella yrittäjiä.
Työfoorumin koollekutsuja, koulutuspäällikkö Marjatta Mäkivaara-Vahtera on erittäin tyytyväinen tilaisuuteen. Keskustelujen lomassa se antoi yrittäjille myös aikaa verkostoitumiseen.
– Yhteistyö on tärkeää kaikille osapuolille, ja me olemme nyt menossa oikeaan suuntaan. Ravintola- ja matkailualojen työelämäfoorumi kokoontuu jatkossa kahdesti vuodessa, seuraavan kerran syksyllä. Säännöllisyys, aikataulutus ja ajankohtaiset aiheet ovat kokoontumisten ydin. Nyt kirsikkana kakun päällä oli valokuvauksen lehtori Tatjaana Mortonin yrittäjille antamat somekuvausvinkit, joita kaikki voivat hyödyntää markkinoinnissaan, Marjatta Mäkivaara-Vahtera kertoo.