Tietoa tutkinnosta
Yleistä
Ruokapalvelujen ammattitutkinnosta valmistuneena voit työskennellä ravintolakokkina ravintoloissa ja juhlapalveluyrityksissä tai suurtalouskokkina ammattikeittiössä. Koulutuksen jälkeen sinulla on monipuolisesti tietoa erilaisista ruokalajeista ja ateriakokonaisuuksista sekä ammattikeittiössä käytettävistä koneista ja laitteista. Osaat toimia suunnitelmallisesti ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä.
Kenelle
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka jo työskentelet hotelli-, ravintola- tai suurtalousalalla ja haluat kehittää osaamistasi ravintolakokin tai suurtalouskokin työtehtäviä varten.
Rahoitus
Tutkinnon hinta on 300 euroa. Opiskelijamaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.
Koulutus on maksutonta oppisopimuksella, myös yrittäjän oppisopimuksella.
Hakeminen
Koulutus on jatkuvassa haussa.
Opiskelu
Tutkinnon voi suorittaa osittain joustavasti työn ohessa, usein oppisopimuksella. Opiskelijan henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS) huomioitava aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon. Koulutuksen kesto noin 1,5 vuotta.
Käytännön opetus tapahtuu opetusravintola Sataedu Hovissa Kankaanpäässä. Opintoihin kuuluu myös työssäoppimisjakso ja teoriaopintoja.
Tutustu opetusravintola Hoviin verkkosivuillamme sekä Facebookissa.
Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet.