Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala

Suurtalouskokki valmistaa aterioita parhaimmillaan jopa sadoille ruokailijoille työvälineinään suurkeittiön isot koneet ja kattilat.

Ruoanvalmistuksen lisäksi suurtalouskokin tehtäviin voi kuulua myös asiakaspalvelua, ja näin hän voi saada ensimmäiset palautteet päivän ruokatarjonnasta jo ruokalinjastolla.

Opiskelu

Opiskelu on joustavaa ja jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Koulutus kestää yleensä noin 1,5 vuoden verran. Suunnitelmassa huomioitavat aikaisempi työkokemus, osaaminen ja koulutus voivat vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Käytännön opetus järjestetään opetusravintolassamme Sataedu Hovissa Kankaanpäässä. Myös myös hyvä yhteistyöverkostomme takaa opiskelijoillemme monipuoliset oppimisympäristöt.

Opetukseen kuuluu myös teoriaopintoja. Ne tarjoavat muun muassa työssä tarvittavia tietoja erityisruokavalioista, kasvis- ja vegaaniruokien valmistuksesta sekä perinteisistä että uusista ruokalajeista. Koulutus antaa myös valmiudet vastuullisiin ja taloudellisiin raaka-aineita valintoihin sekä ruokahävikin minimointiin.

Osaamisalan valinnaiset tutkinnon osat tarjoavat opiskelijalle monia vaihtoehtoja hankkia haluamaansa osaamista. Valittavana on muun muassa paikallisia työelämän tarpeisiin suunniteltuja tutkinnon osia. Opiskelija voi myös vahvistaa osaamistaan ottamalla valinnaisen tutkinnon osa jonkin muun alan perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

Koulutuksen sisältö


Pakollinen tutkinnon osa (60 osp)

Ruoanvalmistus suurtaloudessa, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (90 osp)
Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, 50 osp
Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp
Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, 30 osp
Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp
Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa, 40 osp
Ammatillisen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10-30 osp


Haluatko hakea heti?

Suurtalouskokin ammattitutkintoon on jatkuva haku. Koulutuksen voi aloittaa joustavasti. Tutkinnon hinta on 300 euroa. Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova. Opiskelijamaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.

Koulutus on maksuton oppisopimuksella, myös yrittäjän oppisopimuksella.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö