Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala

Ravintolakokki suunnittelee ja valmistaa ruoka-annoksia sekä vastaa annosten herkullisesta esillepanosta. Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki työskentelee erityyppisissä ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä.

Opiskelu

Opiskelu on joustavaa ja jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.  Siinä huomioidaan opiskelijan aikaisempi työkokemus, osaaminen ja koulutus. Koulutuksen kesto vaihtelee opintosuunnitelman mukaan, ollen keskimäärin noin 1,5 vuotta.

Koulutuksen tavoitteena on kehittää opiskelijan tietotaitoa ja valmiuksia suorittaa ammattitutkinto tai tutkinnon osia. Käytännön opetus tapahtuu Sataedun omassa opetusravintolassamme Sataedu Hovissa Kankaanpäässä ja alan yrityksissä. Hyvä yhteistyöverkostomme takaa opiskelijoillemme monipuoliset oppimisympäristöt.

Opetukseen kuuluu myös teoriaopintoja. Ne tarjoavat muun muassa työssä tarvittavia tietoja erityisruokavalioista, kasvis- ja vegaaniruokien valmistuksesta sekä perinteisistä että uusista ruokalajeista. Koulutus antaa myös valmiudet vastuullisiin ja taloudellisiin raaka-aineita valintoihin sekä ruokahävikin minimointiin.

Koulutuksen sisältö

Pakollinen tutkinnon osa (60 osp)
Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (90 osp)
Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, 50 osp
Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp
Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, 30 osp
Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp
Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa, 40 osp
Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10-30 osp

Haluatko hakea heti?

Suurtalouskokin ammattitutkintoon on jatkuva haku. Koulutuksen voi aloittaa joustavasti. Tutkinnon hinta on 300 euroa. Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova. Opiskelijamaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.

Koulutus on maksuton oppisopimuksella, myös yrittäjän oppisopimuksella.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö