Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta valmistuu ravintola-alan ammattilaisia: kokkeja ja tarjoilijoita. Kokin perustutkintotason opinnot voi suorittaa myös erityistä tukea tarvitsevien pienryhmäopetuksena.

Kenelle
Opinnot sopivat tiimityöstä pitävälle ja sosiaaliselle henkilölle. Ruokarakkaus sekä hyvät kädentaidot ja stressinsietokyky ovat tarpeen. Kansainvälisellä alalla on hyötyä hyvästä kielitaidosta.
Opiskelu
Koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa tai yhteishaussa. Peruskoulun jälkeiset opinnot kestävät noin kolme vuotta. Aiempi osaaminen ja työkokemus voivat lyhentää opiskeluaikaa.
Opiskelijat valitsevat suuntautumisen joko kokiksi tai tarjoilijaksi ensimmäisen yhteisen tutkinnon osan jälkeen. Sataedussa opiskelijoiden oppimisympäristöinä ovat toimivat opetuskeittiöt sekä opetusravintolat ja -kahvilat. Opiskelijat järjestävät asiakkaille myös juhla- ja cateringpalveluja tilausten mukaisesti. Lisäksi koulutusta järjestetään ravintola-alan työpaikoilla koulutus- tai oppisopimuksella.
Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet.
Rahoitus
Opetus on maksutonta. Alle 18-vuotiaat saavat maksutta myös tarvittavat työasut ja muut oppimateriaalit koulutusta. Tutkinnon voi myös suorittaa oppisopimuksella.