Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta valmistuu ravintola-alan ammattilaisia: kokkeja ja tarjoilijoita. Kokin perustutkintotason opinnot voi suorittaa myös erityistä tukea tarvitsevien pienryhmäopetuksena.

Kenelle

Opinnot sopivat tiimityöstä pitävälle ja sosiaaliselle henkilölle. Ruokarakkaus sekä hyvät kädentaidot ja stressinsietokyky ovat tarpeen. Kansainvälisellä alalla on hyötyä hyvästä kielitaidosta.

Opiskelu

Koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa tai yhteishaussa. Peruskoulun jälkeiset opinnot kestävät noin kolme vuotta. Aiempi osaaminen ja työkokemus voivat lyhentää opiskeluaikaa.

Opiskelijat valitsevat suuntautumisen joko kokiksi tai tarjoilijaksi ensimmäisen yhteisen tutkinnon osan jälkeen. Sataedussa opiskelijoiden oppimisympäristöinä ovat toimivat opetuskeittiöt sekä opetusravintolat ja -kahvilat. Opiskelijat järjestävät asiakkaille myös juhla- ja cateringpalveluja tilausten mukaisesti. Lisäksi koulutusta järjestetään ravintola-alan työpaikoilla koulutus- tai oppisopimuksella.

Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet.

Rahoitus

Opetus on maksutonta. Elokuussa 2021 voimaan tulevan oppivelvollisuusuudistuksen jälkeen alle 18-vuotiaat saavat maksutta myös tarvittavat työasut ja muut oppimateriaalit koulutusta. Tutkinnon voi myös suorittaa oppisopimuksella.

Jatkuva haku

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Tarjoilija, Kokki

Kankaanpää