Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala

Hae koulutukseen

Koulutus on tarkoitettu kaikille pakolliset tutkinnon osat suorittaneille tai jo valmistuneille lähihoitajille.  Uuden osaamisalan suorittaminen vahvistaa ammattitaitoa ja edistää työllistymistä.

Tutustu osaamisalan opiskeluun ja katso videomme.

Valintaperusteet   

Hakuajan jälkeen osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastattelussa keskustellaan myös tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista ja SORA-lainsäädännöstä sekä niiden vaikutuksesta alalla työskentelyyn.  

Tutustu jatkuvan haun valintaperusteisiin.

Opintojen toteutustapa  

Sosiaali- ja terveysalan osaamisaloja on mahdollista opiskella työn ohessa ja oppisopimuksella.

Koulutuksen toteutusmalli voi olla päivämonimuoto-, iltamonimuoto- tai verkko-opinnot. Kulloinkin haussa olevien opintojen toteutusvaihtoehdot ja koulutuspaikan voit tarkastaa osaamisalan yllä olevista hakulaatikoista.   

Monimuoto-opintoihin sisältyy lähiopetusta, verkkoluentoja, etätyöskentelyä, työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja kaksi näyttöä. Etätyöskentelyssä käytetään verkko-oppimisympäristöä. Oma tietokone internet-yhteyksillä on opiskelussa välttämätön.   

Opintojen sisältö   

Koulutus on laajuudeltaan 75 osaamispistettä. Se sisältää kaksi pakollista tutkinnon osaa:  

  • Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen, 40 osp. 
  • Lapsen, nuoren ja perheen terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, 35 osp. 

Opinnot antavat tietoa lapsille ominaisista toimintatavoista sekä kasvuun ja kehitykseen vaikuttavista tekijöistä. Opiskelija oppii ohjaamaan ja tukemaan nuoria elämän eri tilanteissa. Koulutus tutustuttaa perhetyön kuntoutuksen menetelmiin ja perheiden hyvinvoinnin tukemiseen sekä yleisimpiin kasvun ja kehityksen häiriöihin. Opiskelussa keskeisiä ovat myös kasvatus- ja ohjaustyössä tarvittavat vuorovaikutus-, tunne- ja leikkitaidot.  

Koulutuksen kesto määräytyy aiemmin hankitun osaamisen perusteella. Jokaisen opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).  

Haluatko opiskella enemmän?

Kiinnostaisiko sinua opiskella enemmän ja suorittaa ammattitutkinto? Tutustu kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoon, josta valmistuu koulunkäynninohjaajia ja perhepäivähoitajia. 

Hakuohjeet

Kerro hakemuksessasi selvästi 

  • hakukelpoisuuden edellyttämä koulutus ja muut koulutukset todistusliitteineen  
  • työkokemuksesi ja niihin liittyvät työtehtäväsi 
  • miksi haluat opiskella valitsemasi osaamisalan   
  • kerro myös, miten opiskelusuunnitelmat sopivat elämäntilanteeseesi (mm. lähiopetukseen ja työelämäjaksoihin osallistuminen)  

Kiinnostavatko osaamisalaopinnot, mutta tarvittava tutkinto puuttuu?

Jos olet suorittanut aiemmin sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon opintoja, hae koko tutkintoon. Teemme sinulle henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman ja mietimme, miten opintosi etenevät joustavasti osaamisalaopintoihin.  

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö