Media-alan ammattitutkinto

Tietoa tutkinnosta

Yleistä

Media-alan ammattitutkinto on tarkoitettu kokeneille pelialan osaajille ja valokuvaajille, joilla on valokuvauksen perustaidot.

Kenelle

Media-alan ammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, jos sinulla on media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto tai sitä vastaavat tiedot ja taidot. Tutkinnossa valittavana ovat audiovisuaalisen viestinnän osaamisala (peliala) ja valokuvauksen osaamisala (valokuvaaja).

Pelialan opinnot vaativat sinulta syvää pelialan erityisosaamista ja laajaa yleisosaamista. Olet kiinnostunut ohjelmoinnista, grafiikasta ja animaatiosta, audiotuotannosta tai pelisuunnittelusta.

Valokuvaajaopinnoissa sinulla pitää olla kuvaamisen perustaidot, sekä halu kehittää osaamistasi erityisesti valokuvauksen tuotantoprosessissa ja kuvien teknisessä viimeistelyssä.

Rahoitus

Tutkinnon hinta on 250 euroa. Koulutus on oppisopimuksella ja yrittäjän oppisopimuksella maksutonta.

Hakeminen

Koulutukset eivät ole nyt haussa. Valokuvaajan koulutukseen hakevilla on ennakkotehtävänä on portfolio, johon annetaan ohjeet koulutuksen ollessa haussa. Hakijat valitaan valintahaastatteluun portfolion perusteella.

Opiskelu

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalan pelikoulutus (150 osp) syventää opiskelijan pelisuunnittelun, ohjelmoinnin, Unity-pelimoottorin käytön ja projektinhallinnan osaamista. Opiskelijat tekevät useita, erilaisia pienprojekteja kokemuksen ja nopeuden kasvattamiseksi. Koulutuksen lopussa opiskelijat tuottavat ryhmässä koulutuksen lopputyönä suuren ja laadukkaan peliprojektin. Projektit julkaistaan ja markkinoidaan ammattimaisella otteella koulutuksen päättävässä pelialan tapahtumassa.

Valokuvauksen osaamisalan opinnot (150 osp) syventävät opiskelijan media-alan tuntemusta sekä valokuvauksen ammattimaisen tuotantoprosessin taitoja. Opiskelija oppii tuottamaan teknisesti viimeisteltyjä valokuvia. Koulutus vahvistaa opiskelijan osaamista henkilökuvaajana ja antaa yrittäjänäkökulmaa oman osaamisensa markkinointiin.

Tutustu kuvallisen ilmaisun opiskeluun somessa: Instagram @sataeduvalokuvaus

Molemmat koulutukset kestävät 1,5 vuotta. Pääosin etäopintoina suoritettava tutkinto sopii myös työn oheen.

Opiskelijan on mahdollista suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö