Siirry sisältöön

Media-alan ammattitutkinto

Media-alan ammattitutkinnossa valittavana ovat valokuvauksen osaamisala (valokuvaaja) ja audiovisuaalisen viestinnän osaamisala (peliala). Opiskelijan on mahdollista suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Kenelle

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto tai sitä vastaavat tiedot ja taidot. 

Valokuvauksen osaamisala sopii valokuvauksesta kiinnostuneille, alan perustaidot osaavalle henkilölle, joka haluaa kehittää osaamistaan erityisesti valokuvauksen saralla.

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalaan etsimme määrätietoisia, yrittäjähenkisiä ja kunnianhimoisia pelialan taitajia. Arvostamme syvää erityisosaamista ja laajaa yleisosaamista. Peliprojektien toteuttamiseen tarvitaan monenlaisia ammattilaisia, joten koulutukseen kannattaa hakea, olitpa kiinnostunut ohjelmoinnista, grafiikasta ja animaatiosta, audiotuotannosta tai pelisuunnittelusta.

Opiskelu

Kuvassa on kaksi valokuvauksen opiskelijaa studiossa kamerat kaulassaan.

Valokuvauksen osaamisalan opinnot (150 osp) syventävät opiskelijan media-alan tuntemusta sekä valokuvauksen ammattimaisen tuotantoprosessin taitoja. Opiskelija oppii tuottamaan teknisesti viimeisteltyjä valokuvia. Koulutus vahvistaa opiskelijan osaamista henkilökuvaajana ja antaa yrittäjänäkökulmaa oman osaamisensa markkinointiin.

Kuvassa kaksi opiskelijaa piirtää pelihahmoja tietokoneella.

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalan, pelikoulutus (150 osp) antaa opiskelijalle valmiudet toimia valitsemissaan pelialan tehtävissä, vastata kehittyvän alan haasteisiin sekä verkostoutua pelialan toimijoiden kanssa.

Opintojen neljän viimeisen kuukauden aikana opiskelijat toteuttavat ammatillisen peliprojektin. Projektissa toteutetut pelituotteet esitellään alan ammattilaistapahtumassa.

Vuoden kestävä koulutus koostuu kolmen päivän lähijaksoista ja niiden välillä tehtävistä etätehtävistä. Monimuotokoulutuksena toteutettava pelialalle suunnattu ammattitutkinto sopii myös työn ohessa suoritettavaksi. 

Koulutuksen sisältö:

  • Media-alan toimintaympäristön tunteminen
  • Audiovisuaalisten tuotantoprosessien hallitseminen
  • Audiovisuaalisen tuotannon toteuttaminen
  • Audiovisuaalisen sisällön suunnittelu ja toteuttaminen

Koulutukseen hakijoiden ennakkotehtävänä on portfolio, johon saa ohjeet alta hakulinkistä. Hakijat valitaan valintahaastatteluun portfolion perusteella.

Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet

Rahoitus

Tutkinnon hinta on 250 euroa. Koulutus on oppisopimusopiskelijoille maksutonta. Myös yrittäjän oppisopimuksella.

Mikäli koulutus on haussa, saat siitä lisätietoa ja hakulomakkeen alla olevasta laatikosta.

Media-alan ammattitutkinnon, valokuvauksen osaamisalan koulutus aloitetaan seuraavaksi tammikuussa 2023. Hakuaika alkaa syyslukukaudella 2022.