Siirry sisältöön

Media-alan ammattitutkinto

Media-alan ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto tai sitä vastaavat tiedot ja taidot. Tutkinnossa valittavana ovat audiovisuaalisen viestinnän osaamisala (peliala) ja valokuvauksen osaamisala (valokuvaaja). Opiskelijan on mahdollista suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Kenelle

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalan koulutus on suunniteltu kokeneille pelialan osaajille, joilla on syvää erityisosaamista ja laajaa yleisosaamista. Koulutus sopii ohjelmoinnista, grafiikasta ja animaatiosta, audiotuotannosta tai pelisuunnittelusta kiinnostuneille.

Valokuvauksen osaamisala sopii valokuvauksesta kiinnostuneille, alan perustaidot osaavalle henkilölle, joka haluaa kehittää osaamistaan erityisesti valokuvauksen saralla.

Opiskelu pelikoulutuksessa


Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalan, pelikoulutus (150 osp) antaa opiskelijalle valmiudet toimia valitsemissaan pelialan tehtävissä, vastata kehittyvän alan haasteisiin sekä verkostoutua pelialan toimijoiden kanssa.

Koulutus kestää 1,5 vuotta. Pääosin etäopintoina suoritettava tutkinto sopii myös työn oheen.

Koulutuksen alussa syvennetään opiskelijan pelisuunnittelun, ohjelmoinnin, Unity-pelimoottorin käytön ja projektinhallinnan osaamista. Toisessa vaiheessa luodaan useita, erilaisia pienprojekteja kokemuksen ja nopeuden kasvattamiseksi.

Kolmannessa ja viimeisessä vaiheessa opiskelijat tuottavat ryhmässä koulutuksen lopputyönä suuren ja laadukkaan peliprojektin. Projektit julkaistaan ja markkinoidaan ammattimaisella otteella koulutuksen lopussa järjestettävässä pelialan tapahtumassa.

Koulutukseen hakijoiden ennakkotehtävänä on portfolio, johon saa ohjeet alta hakulinkistä. Hakijat valitaan valintahaastatteluun portfolion perusteella.

Kuvassa on kaksi valokuvauksen opiskelijaa studiossa kamerat kaulassaan.

Opiskelu valokuvauksen osaamisalalla

Valokuvauksen osaamisalan opinnot (150 osp) syventävät opiskelijan media-alan tuntemusta sekä valokuvauksen ammattimaisen tuotantoprosessin taitoja. Opiskelija oppii tuottamaan teknisesti viimeisteltyjä valokuvia. Koulutus vahvistaa opiskelijan osaamista henkilökuvaajana ja antaa yrittäjänäkökulmaa oman osaamisensa markkinointiin.

Voit tutustua opiskeluun ja opiskelijoiden valokuviin Instagramissa @sataeduvalokuvaus.

Koulutuksen sisältö:

  • Media-alan toimintaympäristön tunteminen
  • Audiovisuaalisten tuotantoprosessien hallitseminen
  • Audiovisuaalisen tuotannon toteuttaminen
  • Audiovisuaalisen sisällön suunnittelu ja toteuttaminen

Koulutukseen hakijoiden ennakkotehtävänä on portfolio, johon saa ohjeet alta hakulinkistä. Hakijat valitaan valintahaastatteluun portfolion perusteella.

Koulutuksille yhteistä

Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet

Rahoitus

Tutkinnon hinta on 250 euroa. Koulutus on oppisopimusopiskelijoille maksutonta. Myös yrittäjän oppisopimuksella.

Löydät haussa olevasta koulutuksesta lisätietoja ja hakulomakkeen alla olevasta laatikosta.