SPR:n Kontti mukana kehittämässä oppisopimuskoulutusta omiin tarpeisiinsa

Julkaistu:

Sataedu on kehittänyt yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin Kontti-Secondhand tavaratalon ja Satakunnan TE-toimiston kanssa uudenlaisen oppisopimuskoulutuksen Porissa. Hyvinvoiva Kauppa – Liiketoiminnan ammattitutkintoon johtavan koulutuksen suunnittelu alkoi työpaikan tarpeista sekä hyvistä kokemuksista. Muut konttilaiset kiinnostuivat kuultuaan yhden työntekijän kokemuksia Sataedun hyvinvointineuvojakoulutuksesta. Keskustelujen pohjalta luotiin konttilaisten oma liiketoiminnan ja hyvinvoinnin opinnot yhdistävä koulutussuunnitelma.  

Satakunnan TE-toimisto mahdollisti vuodenmittaisen koulutuksen myöntämällä työnantajalle palkkatukea henkilöiden palkkaamiseen koko koulutuksen ajaksi. Oma oppisopimusryhmä jousti ja tarjosi juuri Kontin tarpeiden mukaista koulutusta.   

Pirjo Katajamäki ja Nina Tuli. Kuva: Mika-Markus Mäkelä

Tulevaisuuden työelämän tarpeet huomioitu

Kouluttaja Mika-Markus Mäkelä kertoo, että koulutus sopii hyvin myös pitkäaikaistyöttömille. 

 – Liiketoiminnan osaamisen lisäksi opastamme työnhakuun, omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtimiseen sekä hyvän ilmapiirin ylläpitämiseen. Näille taidoille on aina kysyntää, sillä hyvä työilmapiiri vaikuttaa työhyvinvoinnin lisäksi myös tuottavuuteen. Koulutuksessa ovat siis vahvasti mukana tulevaisuuden työelämän tarpeet.  

Ensimmäinen kymmenen oppisopimusopiskelijan ryhmä saa pian käteensä tutkintopaperit. Porin Kontti-päällikkö Nina Tuli kertoo koulutuksen olleen erittäin hyvä, ja koulutuksen järjestäjän toiminta on ollut hyvin joustavaa. Porin Kontin projektipäällikkö Pirjo Katajamäki vahvistaa osaltaan, että koulutus on palvellut hyvin kaikkia osapuolia, ja opiskelijat ovat olleet todella tyytyväisiä koulutukseen.  Kuin vakuudeksi hyvin sujuneesta koulutuksesta, Kontin uusi oppisopimusryhmä aloittaa opintonsa lokakuussa.  

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö