Sataedun autoalan työelämäfoorumi osaavan työvoiman saannin tueksi

Julkaistu:

Halu edistää autoalan työllisyyttä ja edelleen kehittää yhteistyötä Sataedun kanssa kokosi keskiviikkona 10.1. Ulvilaan alan yrittäjiä eri puolilta Satakuntaa. Tätä työtä jatkamaan tilaisuudessa perustettiin Sataedun autoalan työelämäfoorumi.

Lähes koko työelämäfoorumin osallistujajoukko Sataedu Ulvilan korjaamolla yhteiskuvassa.

Lähes koko työelämäfoorumin osallistujajoukko Ulvilan korjaamotyötiloissa.


Koulutusta työelämän tarpeiden mukaan

Tilaisuuden koollekutsujan, Teknologia-opintoalan koulutuspäällikkö Olli-Pekka Ojalaisen viesti oli selkeä: sataedulaiset haluavat kuunnella yrittäjien tarpeita tarkoin korvin ja etsiä yhdessä ratkaisuja osaavan työvoiman saannin turvaamiseksi.

Koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio kertoi Sataedun järjestävän koulutuksia työelämän tarpeiden mukaan, tyhjäkäyntiin ei ole varaa. Autoalan yritysten työvoimatarpeiden lisäksi Sataedu varautuu myös alueellaan sijaitsevan Nato-varuskunnan kasvaviin tarpeisiin.

Korjaamotilassa oli ruokailutasot omasta takaa. Ruokailu onnistui autonostimien päällä.

Korjaamon tilojen monipuolisuutta tämäkin. Erilaiset autonostimet toimivat illan ruoka- ja tarjoilupöytinä.

AKL veto- ja pitovoimatyön veturina

Autoalan Keskusliiton AKL:n tekninen johtaja Jouko Sohlbergin esitys vahvisti sen, minkä moni yrittäjä on työssään jo huomannut: murroksessa oleva ala ei ole enää niin veto- ja pitovoimainen, mihin aiempina vuosina on totuttu.

– Autoala on kehittynyt viidessä vuodessa enemmän kuin sitä edeltäneen sadan vuoden aikana. Monilla on kuitenkin edelleen vahvoina mielikuvat korjaamoiden likaisista rasvamontuista. Nyt kun katsoo täällä Sataedun korjaamossa ympärilleen, niin lattiat kiiltävät ja loistelamput valaisevat kuin sairaalassa. Samoin ovat myös automekaanikon työt muuttuneet muun muassa sähköautojen myötä, Jouko Sohlberg kertoo.

Oppilaitoksen ja työelämän vahva yhteistyö sekä kehittyvän alasta tiedottaminen ovat AKL:n tärkeimpiä työkaluja suosion laskun korjaamisessa.  Tätä työtä tekevät jo useat työelämäfoorumit eri puolilla maata.

AKL:n tekninen johtaja Jouko Sohlberg esittelee autoalan vetovoimatekijöitä.

Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg esittelee autoalan vetovoimatekijöitä.

Sataedun autoalan työelämäfoorumi yhteistyön vauhdittajaksi

Satakunnan ensimmäisen autoalan työelämäfoorumin toimintatavat ja tavoitteet määritellään tarkemmin kevään aikana. Koulutuspäällikkö Olli-Pekka Ojalainen toimii työelämäfoorumin puheenjohtajana siihen asti, kun sen jäsenet valitsevat joukostaan työelämää edustavan puheenjohtajan.  

Lisätietoja työelämäfoorumin toiminnasta ja siihen osallistumisesta saa koulutuspäällikkö Olli-Pekka Ojalaiselta, puh. 040 199 4468.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö