Sataedu on haluttu opiskelupaikka  – yhteishaun hakijamäärät edelleen kasvussa

Julkaistu:

Sataedun yhteishaun hakijamäärät ovat kasvaneet edelleen. Kaikkiaan 526 hakijaa on asettanut Sataedun koulutuksen kevään yhteishaussa ensisijaiseksi valinnakseen. Viime vuonna heitä oli 458.

Opettaja peukuttaa autoalan opiskelijalle hyvin tehdystä työstä avoimen konepellin vieressä.

Lähes kaikilla aloilla hakijoita paikkoja enemmän

Yhteishaussa oli haettavana 384 opiskelijapaikkaa perustutkinto-opintoihin ja 36 paikkaa tutkintoon valmistavaan TUVA-koulutukseen. Suuri osa tutkinnoista keräsi hakijoita tarjolla olevia opiskelupaikkoja enemmän. Suosituimmat alat suhteessa paikkamääriin ovat sähkö- ja automaatioala sekä sosiaali- ja terveysala.

 – Tuttujen suosikkialojen suosio jatkuu edelleen. Ilahduttavaa on myös se, että hakijoiden toiveet ovat jakautuneet suhteellisen tasaisesti. Ensisijaisten hakijoiden määrä on kasvanut lähes kaikissa tutkinnoissa. Myönteiset uutiset alueen talouskehityksestä ja työvoimapulasta näkyvät myös tuloksissa, kertoo opiskelijapalvelupäällikkö Kristiina Salmi.

Opettaja opastaa opiskelijaa hitsausrobotin ohjelmoinnissa.

Avoimet paikat jatkuvaan hakuun

Sataedulla oli yhteishaussa Huittisissa, Kankaanpäässä, Kokemäellä, Nakkilassa, Parkanossa ja Ulvilassa järjestettäviä koulutuksia. Niihin koulutuksiin, joihin jää avoimia opiskelupaikkoja, avataan jatkuva haku. Yhteishaun valintatulokset julkistetaan aikaisintaan 15.6.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö