Sataedu investoi oppimisympäristöihin yli 20 miljoonaa

Julkaistu:

Satakunnan koulutuskuntayhtymän yhtymähallitus hyväksyi torstain 27.2. kokouksessaan Sataedun kiinteistöstrategian vuosille 2020–2030. Kiinteistöstrategian pohjana on Sataedun omistamista kiinteistöistä teetetty kuntoluokitus ja arvonmäärittely.

Kiinteistöstrategian mukaisesti Kankaanpään, Kokemäen ja Ulvilan toimipaikkojen kiinteistöjä kunnostetaan, uudisrakennetaan ja puretaan tulevan kymmenen vuoden aikana yli 20 miljoonalla eurolla. Sataedun Kankaanpäässä, Kokemäellä ja Ulvilassa omistamien kiinteistöjen yhteen laskettu kerrospinta-ala on noin 50 000 m2. Tilaa on liikaa, koska väestöennusteen mukaan Satakunnan toisen asteen opiskelijoiden ikäluokka pienenee vuoteen 2040 mennessä jopa kolmekymmentä prosenttia.

– Sataedun tilamäärä opiskelijaa kohden on lähes kaksinkertainen verrattuna muihin oppilaitoksiin. Ero on erityisen merkittävä tekniikan ja liikenteen alalla sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla. Tarpeeton tila on meille kuluerä, josta haluamme eroon. Samalla haluamme tehdä jäljelle jäävistä ja tulevista tiloista paremmin opetusta ja oppimista tukevia, kertoo koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio.

Olemassa oleviin kiinteistöihin laaditaan peruskorjaussuunnitelma ja osa rakennuksista puretaan.

– Aloitamme muutostyöt Ulvilasta tarkemman suunnitelman valmistuttua. Jatkossa töitä tehdään samanaikaisesti usealla tontilla. Töissä käytettävien ulkopuolisten urakoitsijoiden lisäksi korjaus- ja rakennustyömaat toimivat myös opiskelijoiden oppimisympäristöinä. Purku- ja rakennustöistä huolimatta varmistamme sujuvan opiskelun kussakin toimipaikassa, Matti Isokallio painottaa.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö