Siirry sisältöön
Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen

Ruokarahakorvausta maksuttomaan kouluruokaan oikeutetuille

Sataedu maksaa ruokarahakorvauksen etäopetuksessa oleville, maksuttomaan kouluruokaan oikeutetuille opiskelijoilleen. Maksuton kouluruoka kuuluu ammatillista perustutkintoa päätoimisesti suorittaville opiskelijoille ja valmentavassa VALMA-koulutuksessa opiskeleville. Ruokaetu ei kuulu oppisopimus-, työvoima-, henkilöstö- ja kotouttamiskoulutuksessa oleville.

Asetuksen mukaan ammatillisen perustutkintokoulutuksen opiskelijoilla ja lukiolaisilla on oikeus maksuttomaan ateriaan vain niinä päivinä, joina opetussuunnitelma edellyttää läsnäoloa koulutuspaikassa. Rehtori Anne Laine kertoo päättäneensä nyt maksettavasta korvauksesta opiskelijoiden hyvinvoinnin vuoksi.

–   Tänä poikkeuksellisena aikana haluamme toimia vahvasti arvojemme ja strategiamme mukaisesti. Opiskelijamme voivat hakea ruokarahakorvausta etäopiskelupäiviltään ajalta 6.4.–13.5.. Korvausta tulee hakea 30.4. mennessä Wilma-verkkopalvelussa, Anne Laine kertoo.

Sataedu toimii myös poikkeuksellisina aikoina, vaikka toimipaikat ovat nyt pääosin suljetut. Opiskelijoiden opintopolkuja on rakennettu sekä tuettu yksilöllisesti ja joustavasti ammattitaidolla.

– Opiskelijamme ovat opiskelleet ja osoittaneet hankkimaansa osaamistaan näytöissä. Minun miellyttävänä tehtävänäni on ollut allekirjoittaa viikoittain lukuisia tutkinto- ja tutkinnon osa todistuksia. Toimintamme poikkeusoloissa sai hyvää palautetta myös DNV-GL:n tekemässä ulkoisessa auditoinnissa. Siitä iso kiitos niin opettajille, ohjaajille kuin koko henkilökunnallekin.


Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen