Kotimaan matkailu tarjoaa elämyksiä ja työtä – Sataedusta alan ammattilaisia

Julkaistu:

Kotimaan matkailu on kovassa kasvussa. Suomalaisia kiinnostavat nyt kotimaan matkailu ja erityisesti lähimatkailu enemmän kuin koskaan ennen. Matkailualan yrityksille tulevat sesongit ovat täynnä mahdollisuuksia, ja tulevaisuuden näkymät ovat hyvät myös alan ammattilaisille.

Sataedun matkailualan lehtori Marjut Kuusisto-Niemipelto on syystäkin iloinen kotimaan matkailun puolesta.

– Parin viime vuoden aikana suomalaisella matkailualalla on ollut mahdollisuus näyttäytyä aivan uudella tavalla myös niille, joille kotimaan matkailu ei ole ollut tuttu juttu tai se ensisijainen valinta lomaa suunniteltaessa. Poikkeusaikana ulkomaan reissut ovat jäänet tekemättä, ja elämyksiä on haettu kotimaasta. Lomasesonkeina etelän sijaan pohjoiseen suunnanneista matkailijoista moni on yllättynyt positiivisesti: kotimaan kohteet tarjoavat roppakaupalla tekemistä, auringonpaistetta – ja jopa eksotiikkaa, Marjut Kuusisto-Niemipelto kertoo.

Matkailija istuu korkealla kalliolla reppuselässään ihailemassa edessään aukeavaa järvimaisemaa.

Kasvava matkailuala tarvitsee lisää ammattilaisia

Suomi on luontokohteiden aarreaitta, joka tarjoaa runsaat mahdollisuudet nauttia luonnossa kulkemisesta ja retkeilystä. Matkailuala tarjoaa luonnossa viihtyville matkailijoille elämyksiä ja aktiviteetteja eri puolilla maata.

Kotimaan matkailua ovat viime aikoina vauhdittaneet myös sen turvallisuus ja palvelujen tarjoajien joustavat varausehdot. Turvallisuuden tunne sekä matkaa varattaessa että matkalla ollessa ovat useille matkailijoille tärkeitä. Myös vastuullisuus ja vaihtoehtoiset matkustustavat lentämiselle kiinnostavat. Kotimaassa lomailu, ja varsinkin lähimatkailu, ovat ympäristötietoisen valinta. 

– Ekologiset arvot ja arjen hidastaminen ovat yhä tärkeämpiä kriteerejä hyvälle matkakokemukselle. Matkalle halutaan jonnekin, missä ei ole massaturismia ja missä voi kulkea rauhassa. Näitä mahdollisuuksia on jo nyt Suomessa paljon tarjolla, mutta matkailijoiden kiinnostuksen myötä alan yrittäjillä on mahdollisuus lisätä vaihtoehtoja ja kasvattaa tarjonnan määrää. Tämä puolestaan luo lisää työpaikkoja matkailualalle. Erityisesti Lapissa tarvitaan yhä enemmän tekijöitä. Työ matkailukeskuksissa tarjoaa kansainvälistä meininkiä ja töitä elämyksien tuottajana, Marjut Kuusisto-Niemipelto kertoo.

Koulutamme matkailualan ammattilaisia Ulvilassa

Kiinnostuitko? Opiskele matkailupalvelujen tuottajaksi Ulvilassa. Suorita matkailualan perustutkinto.

Haku käynnissä 15.12.2021 asti. Koulutus alkaa, 10.1.2022

Haku osoitteessa https://sataedu.fi/tutkinto/matkailualan-perustutkinto/

Lisätietoja koulutuksesta antaa Marjut Kuusisto-Niemipelto, marjut.kuusisto-niemipelto@sataedu.fi

puh. 040 199 4277

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö