Siirry sisältöön

Logistiikan perustutkinto

Logistiikan perustutkinnosta valmistuu joko autonkuljettajaksi tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi opiskelijan valintojen mukaisesti. Työ edellyttää erilaisten autojen, työkoneiden ja laitteiden hallintaa, tietoteknisiä taitoja sekä kielitaitoa.

Kenelle

Alan opiskelu ja käytännön työtehtävät edellyttävät hyvää fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä sekä ajokorttiasetuksen edellyttämän terveydentilan. Kuljetusalan opiskelijaksi ottamista ja opiskeluoikeutta määrittävät ns. SORA-lainsäädäntö. Tutustu SORA-lainsäädäntöön ennen hakemista.

Opiskelu

Koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa tai yhteishaussa. Peruskoulun jälkeiset opinnot kestävät noin kolme vuotta. Vanhemmilla opiskelijoilla aiempi osaaminen ja työkokemus voivat lyhentää opiskeluaikaa.

Opiskelija voi aloittaa ajo-opetuksen jo 16-vuotiaana, ja saada opiskeluajoihin rajoitetun henkilöautokortin (B- tai BE-luokka) 17-vuotiaana.

Kuljettajan ammattitaito hankitaan tien päällä Sataedun monipuolisella ajoneuvo- ja kuljetuskalustolla. Kuljetusalan somekanavista, Facebook @sataedu.kuljetusala ja Instagramista @sataedu_kuljetusala, saat lisää tietoa kalustosta, koulutuksista ja mahtavasta asenteesta.

Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet

uudistuvat ePerusteet 1.8.2022 alkaen

Rahoitus

Opetus on maksutonta. Alle 18-vuotiaat saavat maksutta myös tarvittavat työasut ja muut oppimateriaalit koulutusta. Tutkinnon voi myös suorittaa oppisopimuksella.

Jatkuva haku

Logistiikan perustutkinto, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Linja-autonkuljettaja, Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Alkaa: 7.8.2023
Huittinen
Jatkuva haku

Logistiikan perustutkinto, linja-autonkuljettaja

Linja-autonkuljettaja

Alkaa: 7.8.2023
Huittinen