Kokki Henri, 31, imaistiin koulun penkiltä suoraan töihin

Julkaistu:

Kokki Henri Ylijoki istui tuoreet ravintolakokin paperit kourassa Sataedun lehtori, tiiminvetäjä Maija Poutasen työhuoneessa, kun puhelin soi. Kankaanpääläinen ravintoloitsija etsi tiimiinsä ammattilaista, ja Maijan suosituksesta Henri palkattiin heti.

Henri Ylijoen, 31, tarina ei ole poikkeus. Satakuntalaisella ravintola-alan koulutuksella on hyvä maine ravintola-alan ammattilaisten kouluttajana. Kokit ja tarjoilijat työskentelevät Sataedun omissa opetusravintoloissa ja -kahviloissa sekä monissa alan työssäoppimispaikoissa.

Koulussa on mahtavat opetustilat. Työskentelemme aidossa ympäristössä, teemme ruokaa omassa suurtalouskeittiössä ja opetusravintoloissa. Saamme näin ollen myös suoraa palautetta aidoilta asiakkailta, Henri summaa kokemuksiaan.

Käytännönläheisyys saa kehuja

Henri piti opintojen monipuolisuudesta ja käytännönläheisyydestä. Mieleen jäivät muun muassa blini- ja parsaviikot sekä muut sesonkiin liittyvät teemat. Koulu rohkaisee luovuuteen, mikä näkyy esimerkiksi erilaisten salaattien suunnittelussa. Henri tunnustautuu liha- ja kalamieheksi, mutta vegaaniviikoilta jäi muistiin monta hyvää vinkkiä.

Koulu antoi ammattilaiselle myös hyvät henkiset eväät.

– Omaksi vahvuudekseni lasken tarkkuuden ja tasalaatuisuuden. Persoonana olen rauhallinen enkä hermostu kiireessäkään. Omasta mielestäni tulen myös kaikkien kanssa hyvin toimeen, Henri kertoo.

Lehtori Maija Poutanen on reilusti ylpeä oppimisympäristöistä ja ajanmukaisista laitteista.

– Haluamme seurata trendejä mahdollisimman reaaliajassa. Opiskelijat hallitsevat perusvälineistön lisäksi esimerkiksi sirkulaattorit, jäätelökoneet ja muut muotiasiat.

Opettajien sanaan luotetaan

Opettajat suhtautuvat työhönsä – samoin kuin hyvään ruokaan – intohimoisesti, mutta vaativasti. He ovat ennakkoluulottomia ja antavat mahdollisuuden hyvin monenlaisille opiskelijoille. Maijan kertoman mukaan suureen sydämeen on kuitenkin yhdistetty myös tiukka työmoraali.

Sataedu kantaa vastuunsa oppilaistaan ja tekee johdonmukaista työtä valmistumisen ja työllistymisen hyväksi. Laajat verkostot Satakunnan ja koko Suomen ravintolakenttään sekä hyvä yhteistyö TE-toimiston kanssa auttavat työllistymisessä.

 

Moniosaajia arvostetaan työpaikoilla

Yksi Sataedun vahvuuksista on, että sekä nuoret että aikuisopiskelijat toimivat yhdessä.

– Koulutuksessa korostetaan moniosaamista ja oma-aloitteisuutta. Tätä arvostetaan myös työpaikoilla. Meidän tarjoilijaopiskelijamme tekevät opetuskeittiössä salaatteja ja jälkiruokia sekä hiovat leipurintaitojaan. Kokit puolestaan harjoittelevat tarjoilua ja perusdrinkkien valmistusta. Opetuskeittiö on turvallinen paikka viimeistellä taitoja, Maija rohkaisee.

Sataedussa kannustetaan myös ideointiin ja oman reseptiikan suunnitteluun.

– Moni opiskelija on ensin kauhuissaan, mutta on ilo nähdä, miten rohkeus kasvaa. Meiltä lähtee motivoituneita, hyviä ammattilaisia Suomen ravintoloihin, Maija kehuu.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö