Emilia valmistui tarjoilijaksi oppisopimuskoulutuksella

Julkaistu:

Emilia Mäkelä valmistui tarjoilijaksi oppisopimuskoulutuksella.

”Kipinä työhön syttyi, kun seurasin ammattitaitoista baarimikkoa työssään.”

Töihin Mustavaris-ravintolaan

Emilia halusi opiskella työtä tekemällä, kun rahallekin oli tarvetta. Oppisopimus oli paras vaihtoehto hankkia ravintola-alan tutkinto. Emilia saikin helposti työpaikan Mustavaris- ja  Vanha Kirjakauppa kööki & kaffee-ravintoloista.

”Opiskelu on ollut minulle juuri sopivaa. Tykkään käytännöstä enemmän kuin teoriasta”, kertoo Emilia.

Opiskelu työtä tekemällä sujui hyvin.

Emilian opettaja Tiina Grönholm Sataedusta kävi säännöllisesti työpaikalla ohjaamassa ja opettamassa. Emilia teki tämän lisäksi oppimistehtäviä itsenäisesti.

Opiskelulle asetettiin tavoitteet ja sitä suunniteltiin yhdessä Emilian, Tiinan ja työnantajan kanssa. Sovittiin, mitä Emilia oppii työpaikalla ja mitä koulussa. Hyvällä suunnitelmalla varmistettiin, että Emilia oppii kaikki tutkinnossa vaaditut tiedot ja taidot.

20171208_160709_resized.jpg

Teoriaa Kankaanpäässä

Osaaminen täydentyi koulutuksen lähipäivissä Kankaanpäässä, joihin osallistui opiskelijoita useista ryhmistä.

”Vaikka olen joutunut kulkemaan Nakkilasta asti Kankaanpäähän, olen silti käynyt kaikilla tunneilla, jotka minulle on suunniteltu”, kertoo tutkinnon suorittamiseen motivoitunut Emilia. ”Työpaikkalla on suhtauduttu joustavasti lähipäiviin. Lähipäivien teoriaosuudet ovat olleet todella tärkeitä ja mielenkiintoisia.”

”Paineen alle” Kyproksella

Myös oppisopimusopiskelija voi osallistua kansainväliseen opiskelijavaihtoon, jos työpaikka tukee siihen osallistumista. Emilia tarttui mahdollisuuteen ja oli Kyproksella viisi  viikkoa syksyllä 2017.

20170811_202411_resized

Kyproksen työpaikka sopi täydellisesti annosruokien ja juomien tarjoilun opiskeluun. Turistisesonki opetti myös sen, mitä työskentely on kovassa kiireessä.

”Se oli todella hyvä jakso. Aikaisemmin en ole ollut parhaimmillani, kun työtä on joutunut tekemään paineen alla, mutta siellä oli pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja vain tehdä!” Kyproksen ravintolassa kaikki olivat työpanokseeni tyytyväisiä. Työtä olisi tarjottu jo seuraavaksikin kaudeksi.”

Tulevaisuus saa tuoda lisähaasteita

Emilia on nyt valmistui tarjoilijaksi suunniteltua aiemmin. Oppiminen kuitenkin jatkuu. ”Pyrin aina tekemään asioita paremmin. Tahdon kehittää itseäni ja toimintatapojani.” Emilia kertoo omista tavoitteistaan.

”Suunnitelmissani on baarimestarin koulutus. Olen myös haaveillut yrittäjyydestä. Tulevaisuus tuokoon haasteita tullessaan” Emilia summaa.

 

 

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö