Siirry sisältöön

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Koulutuksen kautta sinulla on monipuoliset valmiudet työskennellä ruokatuotantotehtävissä erityyppisissä suurtalouksissa, kuten henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissa, sairaaloissa, palvelutaloissa, päiväkodeissa ja kouluissa, kahviloissa tai juhlapalveluyrityksissä.

Suurtalouskokki osaa suunnitella ja valmistaa maittavia joukkoruokailusuositusten mukaisia, terveyttä edistäviä aterioita luotettavasti ja taloudellisesti. Tutkinnon suorittanut suurtalouskokki toimii kokin työtehtävissä työpaikkansa laatutavoitteiden ja toiminta-ajatuksen mukaisesti.

Hae mukaan. Opiskelu on joustavaa ja jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Suunnitelmassa huomioidaan aikaisempi työkokemus, osaaminen ja koulutus. Koulutuksen kesto vaihtelee opintosuunnitelman mukaan. Koulutuksen kesto noin 1,5 vuotta.

Koulutuksen voi aloittaa joustavasti.

Koulutuksen sisältö:
Pakollinen tutkinnon osa (60 osp)
- Ruoanvalmistus suurtaloudessa, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (90 osp)
Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, 50 osp
Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp
Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, 50 osp
Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä, 30 osp
Ruoanvalmistus tilauspalvelussa, 40 osp
Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa, 40 os
Ammatillisen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10-30 osp

Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova. Opiskelijamaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.
Koulutus on oppisopimusopiskelijoille maksutonta, myös yrittäjän oppisopimuksella.

Paikkakunta: Kankaanpää
Hinta: 300 €
Hae koulutukseen

Lisätietoja koulutuksesta

Maija Poutanen
lehtori
+358 40 199 4970
Satakunnan koulutuskuntayhtymä

Lisätietoja hakemisesta

Katriina Liimu
opintosihteeri
+358 40 199 4905
Satakunnan koulutuskuntayhtymä