Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hae koulutukseen

Ravintola-ala sopii tiimityöstä pitävälle ja sosiaaliselle henkilölle.

Kokki osaa ruoanvalmistuksen, elintarvikkeiden käsittelyn ja erityisruokavalioiden valmistamisen asiakaslähtöisesti ja taloudellisesti sekä tietää ruokalista- ja ateriasuunnittelun periaatteet. Ruokapalvelun ammattilainen osallistuu myös tarvittaessa myynti- ja asiakaspalveluun.

Tarjoilija hoitaa ruokien ja juomien myyntiä, tarjoilua ja jakelua, ruokatilausten vastaanottoa sekä ruokien kuljettamisen vaatimaa pakkaamista, astiahuoltoa ja jakelua. Tarjoilija hoitaa tilaus- ja edustustarjoilua. Hän tuntee kansallista ja kansainvälistä ruoka-, juoma- ja tapakulttuuria.

Oppilaitoksessa opiskelijoiden oppimisympäristöinä ovat opetuskeittiö, opetusravintola Sataedu Hovi sekä opiskelijakahvila Hovinarri. Opiskelijat järjestävät asiakkaille myös juhla- ja cateringpalveluja toiveiden mukaisesti. Lisäksi koulutusta järjestetään työpaikoilla koulutus- ja tai oppisopimuksella.

Työssäoppimispaikkoja on lähellä ja maailmalla. Alan opiskelijat ovat olleet työssäoppimassa erilaisissa kahviloissa, ravintoloissa, suurkeittiöissä ja muissa ravintoalan yrityksissä Suomessa ja Euroopassa. Työssäoppimismaita ovat olleet muun muassa Saksa, Kypros, Unkari ja Viro.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto toteutetaan päiväopintoina.

Teemme opiskelijavalintoja hakuajan aikana.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö