Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kokki osaa ruoanvalmistuksen, elintarvikkeiden käsittelyn ja erityisruokavalioiden valmistamisen asiakaslähtöisesti ja taloudellisesti sekä tietää ruokalista- ja ateriasuunnittelun periaatteet. Ruokapalvelun ammattilainen osallistuu myös tarvittaessa myynti- ja asiakaspalveluun.

Tarjoilija hoitaa ruokien ja juomien myyntiä, tarjoilua ja jakelua, ruokatilausten vastaanottoa sekä ruokien kuljettamisen vaatimaa pakkaamista, astiahuoltoa ja jakelua. Tarjoilija hoitaa tilaus- ja edustustarjoilua. Hän tuntee kansallista ja kansainvälistä ruoka-, juoma- ja tapakulttuuria.

Oppilaitoksessa opiskelijoiden oppimisympäristöinä ovat opetuskeittiö, Kahvila Hovinarri sekä opetusravintola Sataedu Hovi. A-oikeudet omaava ravintola toimii iltaisin ja viikonloppuisin tilausravintolana. Opiskelijat järjestävät asiakkaille myös juhla- ja cateringpalveluja toiveiden mukaisesti. Lisäksi koulutusta järjestetään työpaikoilla koulutus- ja tai oppisopimuksella.

Työssäoppimispaikkoja on lähellä ja maailmalla. Alan opiskelijat ovat olleet työssäoppimassa erilaisissa kahviloissa, ravintoloissa, suurkeittiöissä ja muissa ravintoalan yrityksissä Suomessa ja Euroopassa. Työssäoppimismaita ovat olleet muun muassa Saksa, Kypros, Unkari ja Viro.

Paikkakunta: Kankaanpää
Hae koulutukseen

Lisätietoja antaa

Anne Puutio
opinto-ohjaaja
+358 40 199 4950
Satakunnan koulutuskuntayhtymä
Heidi Valli
opintosihteeri
+358 40 199 4545
Satakunnan koulutuskuntayhtymä