Matkailualan perustutkinto

Matkailupalvelujen tuottajat työskentelevät matkailualan yrityksissä ja organisaatioissa. Kulttuuri-, kaupunki-, hyvinvointi- ja maaseutumatkailu ovat keskeisiä matkailupalvelualalla. Alan ammattilaiset hallitsevat työskentelyn kaupungissa sekä tuntevat vesistöjen, tuntureiden ja saariston tarjoamat haasteet.

Matkailualan opiskelijat oppivat tekemällä. Opetus on hyvin käytännönläheistä. Opiskelijat opiskelevat esimerkiksi matkailualan asiakaspalvelua ja matkailupalvelujen toteuttamista.Valinnaisina opintoina voi olla esimerkiksi opastuspalveluja, retki-, erä- ja luontoruokailupalveluja, matkailupalvelujen tuotteistamista sekä majoituspalveluita. Työssäoppimispaikkoja on lähellä ja maailmalla. Alan opiskelijat ovat olleet työssäoppimassa erilaisissa matkailupalveluja tarjoavissa yrityksissä Suomessa ja Euroopassa.

Koulutus on tarkoitettu ylioppilaille tai ammatillinen perustutkinnon jo suorittaneille.

Koulutuksesta valmistuneet ovat perehtyneet kansainväliseen matkailuelinkeinoon ja sen rakenteeseen laajasti ja monipuolisesti. Tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä kotimaassa ja ulkomailla. Matkailualan yritykset ja työ niissä on usein kansainvälistä. Työ edellyttää alan ammattilaisilta monipuolista kielitaitoa.

Opetus on maksutonta. Aloittavilla opiskelijoilla saattaa olla hieman oppimateriaali- sekä korttikoulutuskustannuksia (hygieniapassi, anniskelupassi, ensiapu 1).

Paikkakunta: Ulvila
Hae koulutukseen

Lisätietoja antaa

Suvi Hyyrykoski
opinto-ohjaaja
+358 40 199 4888
Satakunnan koulutuskuntayhtymä
Heidi Valli
opintosihteeri
+358 40 199 4545
Satakunnan koulutuskuntayhtymä
Marjut Kuusisto-Niemipelto
lehtori
+358 40 199 4277
Satakunnan koulutuskuntayhtymä