Logistiikan perustutkinto, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille, 20-vuotta täyttäneille hakijoille. Hakijalla on oltava vähintään B-luokan ajo-oikeus ja ajokortti.

Ajokortin hankintaan liittyvät kortit, luvat tai muut viranomaismaksut (passikuvat, ajokorttihakemus poliisille, lääkärintodistus ja tutkintomaksut), opiskelija maksaa itse.

Opiskelijan terveydentilan tulee olla sellainen, ettei se ole esteenä alan opiskelulle ja ammatissa toimimiselle. Opiskelijavalinnassa noudatetaan Sora lainsäädäntöä (soveltumattomuuden ratkaisuja).

LISÄTIEDOT
Tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset valmiudet, että hän suoriutuu itsenäisesti tavallisimmista yhdistelmäajoneuvonkuljettajan tehtävistä ja työllistyy kuljetusalalle. Koulutuksen jälkeen opiskelija tuntee alaa koskevan lainsäädännön sekä sopimukset ja kykenee käyttämään tietoja käytännön tilanteissa. Koulutuksen jälkeen hän hallitsee ajoneuvon ja kuormankäsittelylaitteiden toiminnan, käytön, rakenteen, huollon sekä seuraa ja ymmärtää alansa tekniikan kehittymistä.

OSATUTUKINTO muodostuu perustutkinnon pakollisista osista
Koulutuksen sisältö:
- Kuljetusalan perustason ammattipätevyys
- Kuorma-auton tavarankuljetusten hallinta
- Yhdistelmäajoneuvokuljetukset
- Valinnainen tutkinnonosa
- Työssäoppiminen 17 vk

HUOM! Hakijan on toimitettava AJOKORTTIOTE 30.11.2021 mennessä sähköpostitse osoitteeseen paivi.koskinen@te-toimisto.fi tai postitse osoitteella Satakunnan TE-toimisto, Harjavallankatu 6, 29200 HARJAVALTA.
Ajokorttiotteen saa tulostettua maksutta TRAFICOMIN SÄHKÖISESTÄ ASIOINTI-PALVELUSTA https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme.

Koulutukseen hakeudutaan osoitteessa www.te-palvelut.fi/Haussa oleva työvoimakoulutus. Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun. Täytä hakemus huolellisesti ja kerro omin sanoin miksi olet kiinnostunut koulutuksesta ja miten tämä edistää työllistymistäsi.

Työvoimakoulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuuksista saat tietoa ma-pe klo 9.00-16.15, p. 0295 020 702
www.kela.fi (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)
www.tyj.fi (ansiosidonnainen päiväraha)
Koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta: Sataedu, Jani Kaljunen,puh. 040 199 4836, jani.kaljunen@sataedu.fi
Koulutukseen hakemisesta: TE-toimisto, Päivi Koskinen, puh 0295 045078, paivi.koskinen@te-toimisto.fi

OPPILASVALINTA:
Esivalinta 1.12.2021
Haastattelu, ajokoe ja valinta: 14 tai 15.12.2021 Huittisissa.

TE-palvelut.fi -sivuilla Oma asiointi -palvelussa kohdassa Kaikki asiointi - työvoimakoulutus näet tiedot mahdollisesta haastatteluajastasi esivalintaa seuraavana arkipäivänä ja valinnastasi viimeistään 16.12.2021. TE-toimisto ilmoittaa valinnasta myös kirjallisesti ja kouluttaja ilmoittaa koulutuksen alkamisajan ja paikan. Mikäli tulet valituksi koulutukseen, huolehdi, että olet päivittänyt työllistymissuunnitelmasi, jotta varmistat mahdollisen korotetun ansiopäivärahan, peruspäivärahan tai työmarkkinatuen koulutuksen ajalta.

Alkamisajankohta: 10.1.2022
Paikkakunta: Huittinen
Huomioitavaa: Tutustu SORA-lakiin
Hae koulutukseen