Logistiikan perustutkinto, linja-autonkuljettaja

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset valmiudet, että hän suoriutuu itsenäisesti tavallisimmista linja-autonkuljettajan tehtävistä ja työllistyy kuljetusalalle. Hän osaa toimia työtehtävässään huolellisesti, vastuullisesti, taloudellisesti ja ympäristöystävällisesti. Hän hallitsee kuljettajalta vaadittavat asiakaspalvelua, markkinointia, rahastusta, rahti- ja matkatavaran kuljetusta sekä ajoneuvon käyttöä, toimintaa, rakennetta ja huoltoa koskevat tiedot ja taidot.

Logistiikan perustutkinto/kuljetuspalvelujen osaamisalan pakolliset osat:

- Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp
- Linja-auton tavarankuljetusten hallinta, 40 osp
- Linja-autokuljetukset, 40 osp

Koulutuksen laajuus 34 viikkoa, josta työssä oppimisen osuus on 11 viikkoa.

Opiskelijat valitaan pääsyvaatimukset täyttävistä hakijoista haastattelun ja testiajon perusteella. Hakijan tulee olla täyttänyt 21 vuotta ja häneltä edellytetään alalle soveltuvaa terveydentilaa (SORA-lainsäädännön ja ajokorttiasetuksen mukaisesti). Hakijalla on oltava vähintään B-luokan ajo-oikeus sekä mahdollisimman nuhteeton ajohistoria, joka todistetaan tuoreella ajokorttiotteella.

Hakemuksen liitteet voi lähettää myös osoitteella: Sataedu Huittinen, PL 3, 32701 Huittinen. Liitteet: kopiot opiskelu-, auto- ja/tai kuljetusalan työtodistuksista sekä ote ajokorttirekisteristä, ajokorttiotteen saa tulostettua maksutta Traficomin verkkosivuilta Oma asiointi-osiosta.

Valintatilaisuuteen lähetetään kutsu.

Koulutukseen liittyvät kortit, tutkinto- ja muut viranomaismaksut opiskelija maksaa itse.

Alkamisajankohta: 5.8.2019
Paikkakunta: Huittinen
Huomioitavaa: Tutustu SORA-lakiin
Hae koulutukseen

Lisätietoja antaa

Jani Kaljunen
Tiiminvetäjä, lehtori
+358 40 199 4836
Satakunnan koulutuskuntayhtymä
Soile Laaksonen
Opintosihteeri
+358 40 199 4805
Satakunnan koulutuskuntayhtymä