Liiketoiminnan perustutkinto

Liiketoiminnan perustutkintoon valmistava koulutus sisältää työssäoppimista, lähiopetusta oppilaitoksessa ja etäopiskelua. Pakolliset tutkinnon osat ovat asiakaspalvelu, työyhteisössä toimiminen ja tuloksellinen toiminta. Näiden lisäksi voit valita opintoja myynnistä, markkinoinnista, tapahtumatuotannosta, kirjanpidosta, tilinpäätöskirjauksista, palkanlaskennasta, laskutuksesta, yrittäjyydestä ja henkilöstön tukipalveluista.

Koulutus liiketalouden eri tehtävissä jo toimiville tai tehtäviin haluaville. Merkonomi voi työllistyä esimerkiksi eri alojen yritysten, julkisen sektorin tai järjestöjen myyntiin, markkinointiin, toimisto- ja talouspalveluihin.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka perusteella opiskelun kesto määräytyy. Koulutus kestää keskimäärin 1–3 vuotta. Mikäli olet jo liiketalouden ammattilainen, voit suorittaa tutkinnon ilman tutkintokoulutusta.

Opinnot toteutetaan monimuotoisesti. Ammatillisten opintojen lisäksi opiskellaan matematiikkaa, tietotekniikkaa, työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämistä sekä kieliä. Englannin ja Ruotsin kielen lisäksi tarjolla on opintoja Venäjän, Viron, Saksan, Ranskan ja Espanjan kielillä.

Opintojen aikana saat henkilökohtaista ohjausta tarpeesi mukaan. Oppisopimusopiskelijoilla lähipäiviä on keskimäärin 1 päivä/viikko. Muilla opiskelijoilla lähipäivien määrä vaihtelee henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan 1–5 päivää/viikko. Loppuosa viikosta ollaan työssäoppimassa koulutussopimuksella.

Koulutusta järjestetään Kankaanpäässä. Opinnot voi aloittaa milloin tahansa.

Rahoitusmahdollisuudet:
Omaehtoinen koulutus
Oppisopimus

Kysy lisää toteuttamistavoista ja -aikatauluista.

Paikkakunta: Kankaanpää
Hae koulutukseen

Lisätietoja koulutuksesta

Matti-Pekka Salo
lehtori
+358 40 199 4274
Satakunnan koulutuskuntayhtymä

Lisätietoja hakemisesta

Soile Laaksonen
opintosihteeri
+358 40 199 4805
Satakunnan koulutuskuntayhtymä