Siirry sisältöön

Liiketoiminnan perustutkinto

Koulutus on tarkoitettu liiketalouden eri tehtävissä jo toimiville tai tehtäviin haluaville. Valmistuttuaan merkonomi voi työllistyä esimerkiksi eri alojen yritysten, julkisen sektorin tai järjestöjen myyntiin, markkinointiin, toimisto- ja talouspalveluihin.

Liiketoiminnan perustutkintoon valmistava koulutus sisältää työssäoppimista, lähiopetusta oppilaitoksessa ja etäopiskelua.

Koulutuksen pakolliset tutkinnon osat ovat asiakaspalvelu, työyhteisössä toimiminen ja tuloksellinen toiminta. Näiden lisäksi opiskelija voi valita opintoja myynnistä, markkinoinnista, tapahtumatuotannosta, kirjanpidosta, tilinpäätöskirjauksista, palkanlaskennasta, laskutuksesta, yrittäjyydestä ja henkilöstön tukipalveluista.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka perusteella opiskelun kesto määräytyy. Koulutus kestää keskimäärin 1–3 vuotta. Liiketalouden ammattilainen voi suorittaa tutkinnon ilman tutkintokoulutusta.

Opinnot toteutetaan monimuotoisesti päiväopintoina. Ammatillisten opintojen lisäksi opiskellaan matematiikkaa, tietotekniikkaa, työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämistä sekä kieliä. Englannin ja ruotsin kielen lisäksi tarjolla on opintoja venäjän, viron, saksan, ranskan ja espanjan kielillä.

Opiskelija saa opintojensa aikana henkilökohtaista ohjausta tarpeensa mukaan. Oppisopimusopiskelijoilla on lähipäivä keskimäärin kerran viikossa. Muilla opiskelijoilla lähipäivien määrä vaihtelee henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan ollen yhdestä viiteen päivää viikossa (1–5 päivää/viikko). Loppuosa viikosta ollaan työssäoppimassa koulutussopimuksella.

Koulutusta järjestetään Ulvilassa ja Kokemäellä. Opinnot voi aloittaa milloin tahansa.

Rahoitusmahdollisuudet:
omaehtoinen koulutus
oppisopimus

Kysy lisää toteuttamistavoista ja -aikatauluista.

Paikkakunta: Ulvila
Hae koulutukseen

Lisätietoja koulutuksesta

Matti-Pekka Salo
lehtori
+358 40 199 4274
Satakunnan koulutuskuntayhtymä

Lisätietoja hakemisesta

Katriina Liimu
opintosihteeri
+358 40 199 4905
Satakunnan koulutuskuntayhtymä