Uutta arkea uusilla säännöillä, kyllä me onnistumme – johtajan blogi

Julkaistu:

 

Armotonta menoa – lauloi Sepi Kumpulainen 90-luvulla, ellet muista miestä tai kappaletta, etsi YouTubesta. Viime viikot ovat olleet vähintään yllättävää menoa.

Aika näyttää, miten tätä jaksoa muistelemme seuraavalla vuosikymmenellä.

Kiitos kaikille sataedulaisille, se nopeus, jolla tekemisemme muuttui tyystin uudenlaiseksi, oli aivan huikea. Usein oppimisesta sanotaan, että pakko on huono tapa oppia uutta, nyt pakko toimi ällistyttävän hyvin. Ei taida Sataedussa olla yhtään henkilöä, jolla arki ei olisi muuttunut.

Tätä kirjoittaessani emme vielä tiedä, kuinka pitkä poikkeusajasta tulee. Nyt on päätös 13.4. saakka. Kohta tiedämme, jatkuuko poikkeusolot ja kuinka pitkään.

En lähde tässä kertaamaan meidän ohjeistusta etätyöstä ja kaikista niistä eri ohjeista, joita poikkeusolot ovat aiheuttaneet.

Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne. Erityinen huolenpito on tarpeen, jos itse tai läheisenne on riskiryhmään kuuluva. Oman puolison tai muiden läheisten merkitys nousee arvoon arvaamattomaan.

Ulkoilkaa, nauttikaa kevään etenemisestä luonnossa, nauttikaa. Uuden työpisteeni ikkunasta näen lähes päivittäin peuroja ja oravia. Lintuja ja linnunlaulua riittää, vielä kun tunnistaisi edes osan linnuista.

Ihan koko koronauutisvirtaa ei kannata koko ajan seurata, kyllä kerran päivässä riittää, viikonloppuisin vaikka harvemminkin.

Töissä ollaan kuitenkin vain noin kolmannes vuorokaudesta, on paljon, mitä voi ja kannattaa vapaa-ajallaan tehdä.

Eletään tätä uutta normaalia näillä säännöillä. Tavataan ja kohdataan toisiamme läsnä ollen, kun sen aika taas on.

 

Matti Isokallio

Satakunnan koulutuskuntayhtymän johtaja

 

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö