Siirry sisältöön
Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen

Merkillinen vuosi 2022, mitä vuosi 2023 tuo tullessaan? –johtajan blogi

Vuosi 2022 alkoi koronan vielä rajoittaessa elämää, ja rajoitukset jatkuivat vaikuttaen vielä keväällä arkeen. Toinen raju muutos tuli yllättäen Venäjän hyökätessä Ukrainaan. Tuki Ukrainaan oli ja on yhtä vahvaa. Sataedu työnantajana ja sataedulaiset yksityishenkilöinä ovat olleet hyvin aktiivisia. Opetus- ja kulttuuriministeriö on kannustanut koulutuksen järjestäjiä järjestämään koulutusta tilapäistä suojaa hakeneille ukrainalaisille. Sataedu on muiden koulutuksen järjestäjien tavoin aloittanut ukrainalaisten koulutukset. Vuonna 2023 määrät tulevat kasvamaan merkittävästi.

Me sataedulaiset olemme tehneet taas hyvää työtä: tutkintoja tulee tänä vuonna reilusti yli tuhat ja opiskelijavuosimäärä ylittyy maltillisesti. Opiskelijatyytyväisyys on edelleen korkealla tasolla.

Sataedun koordinoiman VASKI-hankkeen ydintavoitteena on koota ammatillisen koulutuksen kestävyystiekartta. Se toimii tulevaisuudessakin ammatillisen koulutuksen järjestäjien työkaluna tavoiteltaessa kestävää ja vastuullista toimintaa sekä edistettäessä vihreää siirtymää.

Vuoden lopulla päivitimme Sataedun pedagogisen käsikirjan. Saimme vahvalla osallistamisella hyvän käsikirjan ohjaamaan meidän keskeisintä toimintaamme.

Me sataedulaiset olemme tehneet taas hyvää työtä: tutkintoja tulee tänä vuonna reilusti yli tuhat ja opiskelijavuosimäärä ylittyy maltillisesti.

Sataedu on koonnut vahvan verkoston työelämään palvelulupaus-konseptilla. Työelämäyhteistyön vahvistaminen on aivan ensiarvoisen tärkeää. Työllistyminen on keskeinen tavoite meidän valmistuneillemme, ja työllistymisen vahvistaminen tulee olemaan vahva ohjuri lähivuodet.

Vuoden lopulla Sataedun kiinteistöstrategian täytäntöönpano liikahti eteenpäin. Pääsemme rakentamaan Ulvilassa tulevana vuonna.

Keväällä 2023 on eduskuntavaalit. Uuden hallituksen ohjelma ohjaa toimintaamme tulevat neljä vuotta. Sataedu aloittaa oman strategiansa uudistamisen samoin vuonna 2023.

​Sataedun rahoitus vuonna 2023 on enemmän kuin odotimme. Opiskelijavuosia on ensi vuonna noin sata enemmän kuin tämä vuonna. Saimme lisäystä lähihoitajakoulutukseen 100 opiskelijavuotta, hoiva-avustajakoulutukseen 10 opiskelijavuotta ja Ukrainasta tulleiden koulutukseen 40 opiskelijavuotta.

Ukrainalaisten kouluttamiseen kohdennetut opiskelijavuodet on suunniteltu TUVA-koulutukseen ja SuomiStarttiin. Näiden koulutusten läpimenneet opiskelijat toivottavasti tulevat tutkinto-opiskelijoiksi myöhemmin tai työllistyvät nykyisellä koulutuksellaan ja meiltä saadulla koulutuksella.

Meidän sataedulaisten työhyvinvointi on edelleen hyvin korkealla tasolla. Hyvä työyhteisö, reilu johtaminen, ePassi, työterveyshuolto ovat tärkeät elementit työhyvinvoinnissa.

Vuosi sitten Sataedu antoi henkilökunnan joululahjoihin varatun summan nuorten mielenterveystyöhön. Tänä jouluna henkilökunnan joululahjojen hankkimisen sijaan tuemme Ukrainan lapsia.

Blogin kirjoittaja Matti Isokallio seisoo joulukuusen vieressä.

Hyvää joulun aikaa ja rauhaa vuodelle 2023!

Matti Isokallio

Kirjoittaja on Satakunnan koulutuskuntayhtymän johtaja ja vähän myös jouluihminen.


Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen